COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Vuonna 2003 valmistuneen vapaa-ajanasunnon lasitettu terassi oli päässyt notkahtamaan ulkokulmastaan reilut 6 senttiä, minkä seurauksena terassilasit olivat alkaneet paikoitellen irvistellä.

Kauniin järvenrantatontin maaperän tiedettiin olevan hyvin kivikkoista, joten terassin alapuolisen täyttömaakerroksen arveltiin huuhtoutuneen sadevesien mukana ja valuneen hiljalleen kivien väleihin. Tilannetta oli seurattu jo useamman vuoden ajan, mutta koska ongelma tuntui pahenevan, oli asialle tehtävä jotakin.

terassin notkahtanut kulmaAsiakkaan vaihtoehdot

Kiinteistön omistaja Kimmo Puukilainen otti yhteyttä Geobeariin kartoittaakseen geopolymeeri-injektoinnin mahdollisuuksia.

Koska ongelma-alue oli suhteellisen pieni ja painunut rakenne kevyt, oli toisena vaihtoehtona myös terassin oikaiseminen tunkkaamalla.
– Ajattelin kuitenkin, ettei lopputulos olisi välttämättä pysyvä, sillä maaperä saattaisi antaa uudestaan periksi, Puukilainen kertoo.

Maaperää oli siis vahvistettava. Paisuvien geopolymeerien avulla kivien väleissä olevat onkalot saadaan täytettyä tehokkaasti ja rakenne oikaistua siten, ettei painumista enää tapahdu. Geopolymeerin injektointi ei vaadi myöskään kaivutöitä, minkä ansiosta korjaustyöt on mahdollista toteuttaa perinteistä tunkkausta nopeammin.

Geobearin ratkaisu

Kartoituskäynnin aikana tehdyissä tasomittauksissa ilmeni, että terassin pahiten painunut nurkka oli notkahtanut 62 millimetriä. Maaperätutkimukset puolestaan osoittivat, että kantava maapohja löytyi noin 1,8 metrin syvyydestä.

Geopolymeerikäsittely päätettiin tehdä anturan alapuolelle kahteen tasoon kaikkiaan yhdeksän metrin pituiselle alueelle. Projekti voitiin toteuttaa terassilaseja irroittamatta, minkä ansiosta maaperän vahvistaminen ja terassin painuneen kulman oikaisu vei kokonaisuudessaan vain puoli päivää.

 

MAAPERÄN VAHVISTAMINEN JA OIKAISU
KATEGORIA……………VAPAA-AJAN ASUNTO
FOKUS.…………..………MAAPERÄN VAHVISTAMINEN JA OIKAISU
SIJAINTI…………….…..LIIKOLA, SUOMI
AJANKOHTA …..…..…HUHTIKUU 2020
TEKNOLOGIA…………GEOPOLYMEERI-INJEKTOINTI

 

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.