COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS
Suomen painumakartta

Suomen painumakartta

Rakennusten painuminen on varsin tavallinen ongelma koko Suomessa. Painuminen johtuu usein siitä, ettei rakentamisen aikana ole huomioitu riittävästi maaperäolosuhteita tai siitä, että maaperäolosuhteet ovat jostain syystä muuttuneet. Painumaongelmat koskettavat useita satoja kiinteistönomistajia joka vuosi, ja tietyt alueet ovat myös alttiimpia painumaongelmille kuin toiset.

Olemme luoneet koko Suomen kattavan painumakartan, jotta voisimme paremmin kartoittaa, missä pahimmat ongelma-alueet sijaitsevat. Nämä kartat pohjautuvat niihin alueisiin, joissa olemme huomanneet painumaongelmista usein raportoitavan. Maaperäolosuhteet, kuten ihmisetkin, ovat erilaisia. Työskentelemällä useissa projekteissa useilla eri alueilla olemme keränneet kokemusta ja näkemystä siitä, mitä kunkin alueen maaperäolosuhteet vaativat.

Koska nämä kartat ovat mielestämme erittäin hyödyllisiä, ajattelimme, että ehkä ne voisivat auttaa myös sinua! Ohesta löydät Suomesta laatimamme painumakartan.

Alueet, joilla painumista esiintyy

Olemme hyödyntäneet olemassa olevaa dataamme, useita satoja yksittäisiä datapisteitä, kootaksemme kartan alueista, joissa painumista on esiintynyt. Kuten kuvasta voi huomata, alueet, joissa on tehty eniten ilmoituksia painumaongelmista, sijaitsevat isoissa kaupungeissa, kuten Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

Tähän on monia syitä: kiinteistöjen suurempi määrä, vaikeus löytää rakennuskelpoista maata, pienelle alueelle kohdistuva suurempi pintapaine ja pohjaveden pinnan lasku. Kaikki nämä tekijät voivat osaltaan edesauttaa painumaongelmien syntymistä.


Kuinka ratkaisemme painumaongelmat vain yhdessä tai kahdessa päivässä?

ASIANTUNTIJAMME PORAAVAT PIENET REIÄT VAURIOITUNEELLE ALUEELLE

Ratkaisemme painumaongelmat 01

Halkaisijaltaan 16-millisten reikien koko vastaa 10 sentin kolikkoa, eikä meidän tarvitse aina mennä edes rakennuksen sisäpuolelle. Kaivutöitä ei tarvita.

INJEKTOIMME RAKENNUKSEN ALLE VARTEN VASTEN SUUNNITELTUA GEOPOLYMEERIÄ

Ratkaisemme painumaongelmat 02

Prosessi on nopea ja helppo. Injektoimme geopolymeerin, joka laajenee ja kovettuu nopeasti stabiloiden rakennuksen.

GEOPOLYMEERI KOVETTUU VÄLITTÖMÄSTI BETONIN KALTAISEKSI

Ratkaisemme painumaongelmat 03

Vain 15 minuutin kuluttua geopolymeeri on paisunut täyteen mittaansa täyttäen tyhjätilat ja vahvistaen maaperän sekä kovettunut 90-prosenttisesti.

RAKENNUS NOSTETAAN (TARVITTAESSA) JA PERUSTUKSET VAHVISTETAAN

Ratkaisemme painumaongelmat 04

Näet tulokset välittömästi. Rakennuksen noston ja stabiloinnin yhteydessä halkeamat usein umpeutuvat ja ovet alkavat toimia jälleen normaalisti.

Onko kiinteistösi vaarassa?

Jos olet huolissasi siitä, kärsiikö kiinteistösi painumaongelmasta, voi painumakarttamme tarkempi tutkailu olla hyvä idea. Jos huomaat asuvasi alueella, jossa rakennusten tiedetään painuneen ja jos talostasi löytyy tavallisimpia painumisen merkkejä,

Ota yhteyttä ja varaa kohdekartoitus

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko varata kartoituksen? Soita meille numeroon 0400 400 800 tai täytä oheinen yhteydenottolomake.

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.