COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Suomen painumakartta

Suomen painumakartta

Rakennusten painuminen on varsin tavallinen ongelma koko Suomessa. Painuminen johtuu usein siitä, ettei rakentamisen aikana ole huomioitu riittävästi maaperäolosuhteita tai siitä, että maaperäolosuhteet ovat jostain syystä muuttuneet. Painumaongelmat koskettavat useita satoja kiinteistönomistajia joka vuosi, ja tietyt alueet ovat myös alttiimpia painumaongelmille kuin toiset. Luomamme koko Suomen painumakartta kartoittaa, missä nämä pahimmat ongelma-alueet sijaitsevat.

Suomen painumakartta pohjautuu niihin alueisiin, joissa olemme huomanneet painumaongelmista usein raportoitavan. Maaperäolosuhteet, kuten ihmisetkin, ovat erilaisia. Työskentelemällä useissa projekteissa useilla eri alueilla olemme keränneet kokemusta ja näkemystä siitä, mitä kunkin alueen maaperäolosuhteet vaativat.

Koska nämä kartat ovat mielestämme erittäin hyödyllisiä, ajattelimme, että ehkä ne voisivat auttaa myös sinua! Ohesta löydät Suomesta laatimamme painumakartan.

 

Alueet, joilla painumista esiintyy

Olemme hyödyntäneet olemassa olevaa dataamme ja useita satoja yksittäisiä datapisteitä kootaksemme kartan alueista, joissa painumista on esiintynyt. Kuten kuvasta voi huomata, eniten ilmoituksia painumaongelmista tulee isoista kaupungeista, kuten Helsingistä, Turusta ja Tampereelta.

Tähän on monia syitä: kiinteistöjen suurempi määrä, vaikeus löytää rakennuskelpoista maata, pienelle alueelle kohdistuva suurempi pintapaine ja pohjaveden pinnan lasku. Kaikki nämä tekijät voivat osaltaan edesauttaa painumaongelmien syntymistä.

 


Kuinka ratkaisemme painumaongelmat vain yhdessä tai kahdessa päivässä?

ASIANTUNTIJAMME PORAAVAT PIENET REIÄT VAURIOITUNEELLE ALUEELLE

Ratkaisemme painumaongelmat 01

Halkaisijaltaan 16-millisten reikien koko vastaa 10 sentin kolikkoa, eikä meidän tarvitse aina mennä edes rakennuksen sisäpuolelle. Kaivutöitä ei tarvita.

INJEKTOIMME RAKENNUKSEN ALLE VARTA VASTEN SUUNNITELTUA GEOPOLYMEERIÄ

Ratkaisemme painumaongelmat 02

Prosessi on nopea ja helppo. Injektoimme geopolymeerin, joka laajenee ja kovettuu nopeasti stabiloiden rakennuksen.

GEOPOLYMEERI KOVETTUU VÄLITTÖMÄSTI BETONIN KALTAISEKSI

Ratkaisemme painumaongelmat 03

Vain 15 minuutin kuluttua geopolymeeri on paisunut täyteen mittaansa täyttäen tyhjätilat ja vahvistaen maaperän sekä kovettunut 90-prosenttisesti.

RAKENNUS NOSTETAAN (TARVITTAESSA) JA PERUSTUKSET VAHVISTETAAN

Ratkaisemme painumaongelmat 04

Näet tulokset välittömästi. Rakennuksen noston ja stabiloinnin yhteydessä halkeamat usein umpeutuvat ja ovet alkavat toimia jälleen normaalisti.

Onko kiinteistöni vaarassa?

Jos olet huolissasi siitä, kärsiikö kiinteistösi painumaongelmasta, voi painumakarttamme tarkempi tutkailu olla hyvä idea. Jos huomaat asuvasi alueella, jossa rakennusten tiedetään painuneen ja jos talostasi löytyy tavallisimpia painumisen merkkejä, ota yhteyttä ja varaa kohdekartoitus.

 

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko varata kartoituksen? Soita meille numeroon 0400 400 800 tai täytä oheinen yhteydenottolomake.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.