COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Maaperän stabilointi – Paranna kantokykyä nopeasti ja tehokkaasti

Jos rakennuksen lattia painuu, kun sen yli ajaa esimerkiksi trukilla, maaperäolosuhteet ovat todennäköisesti muuttuneet lattian alla. Geobearin ratkaisu rakenteen ja maaperän stabilointiin on tarkasti kontrolloitu prosessi, joka pysäyttää lattian liikkeen ja pitää huolen siitä, että liiketoimintasi rullaa eteenpäin tasaisesti.

Rakenteen tai maan stabilointia voivat tarvita myös betonipäällysteiset tiet tai muut rakenteet, jotka notkahtelevat ja liikkuvat, kun niitä kuormittaa.

Geobearin stabilointiratkaisut toteutetaan injektoimalla geopolymeeriä suoraan liikkuvan lattian tai perustuksen alle. Geopolymeeri täyttää lattian alla olevat tyhjätilat, sitoo maa-aineksen ja tukee rakenteen välittömästi.

Geobearilla on useita erityisvalmisteisia geopolymeerejä erityyppisiin käyttötarkoituksiin. Stabiloidessamme lattioita tai rakenteita käytämme suuritiheyksistä geopolymeeriä varmistaaksemme, että rakenne kestää yläpuolisen kuorman käsittelymme jälkeen.

 

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Stabiloinnilla estetään

• perustusten, lattioiden, betonilaattojen, katu- ja tiealueiden ja rautatiekiskojen liikkuminen niitä kuormitettaessa
• lattian ja laatan notkahtelu, kallistelu ja keinuminen.

Geopolymeeriä voidaan injektoida maaperään myös ennaltaehkäisevästi esimerkiksi silloin, kun rakennuksen tiedetään altistuvan suuremmille kuormituksille tulevaisuudessa. Tällöin puhutaan maaperän vahvistamisesta.

Stabilointi pyritään aina toteuttamaan mahdollisimman häiriöttömästi. Tämä tarkoittaa sitä, että voit jatkaa liiketoimintaasi normaaliin tapaan sillä aikaa, kun Geobearin asentajat stabiloivat lattian. Myös tiet ja muut väylät voidaan stabiloida yksi kaista tai tienpätkä kerrallaan, jotta liikenne voisi jatkua mahdollisimman normaalisti korjaustöiden aikana. Geobear voi toteuttaa töitä myös silloin, kun liikenne on hiljaisimmillaan, tai silloin, kun työt häiritsevät asiakkaan liiketoimintaa kaikista vähiten.

Kuinka Geobearin geotekninen maaperän stabilointi tapahtuu?

1. Kohdekartoitus stabilointia varten

Geobearin asiantuntija tulee paikan päälle kartoituskäynnille, jonka aikana selvitetään maaperän olosuhteet ja rakenteen liikkumisen syy. Kartoituskäynnin pohjalta suunnittelijamme kehittävät räätälöidyn ratkaisun juuri sinun stabilointiprojektiisi.

2. Suunnittelu

Geobearin suunnittelutiimi suunnittelee yhdessä projektivastaavien kanssa stabilointiratkaisun, joka sopii kohteen maaperäolosuhteisiin ja tarpeisiin.

3. Poraus ja injektointiputkien asentaminen

Paikan päällä Geobearin teknikot poraavat tasaisin välein pieniä, halkaisijaltaan noin 12 millimetrin kokoisia reikiä stabilointia vaativan lattian tai perustuksen läpi. Tämän jälkeen näihin reikiin asennetaan injektointiputket. Lattioita tai rakenteita ei tarvitse avata tai rikkoa, sillä reiät porataan mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi laattojen saumakohtiin. Injektoinnin jälkeen reiät voidaan helposti täyttää ja sulkea siten, että korjaustyöstä ei jää häiritseviä jälkiä.

4. Injektointi ja maaperän stabilointi

Geopolymeeri injektoidaan maaperään nestemäisessä muodossa, jolloin se pääsee tunkeutumaan kontrolloidusti kaikkiin laatan, tien tai perustuksen alla oleviin tyhjiin tiloihin ennen muuttumistaan hyytelömäiseksi ja lopulta kiinteäksi. Korjausprosessin aikana geopolymeeri sitoo löyhän maaperän tarvittavalta alueelta ja muodostaa näin uudistetun tukirakenteen. Geopolymeeri kovettuu vaadittuun lujuuteensa noin 15 minuutissa, minkä jälkeen käsitelty maaperä pystyy jälleen kannattelemaan vaadittuja kuormia.

5. Verifiointi

Lattian, tien tai rakenteen käyttäytymistä seurataan injektoinnin aikana tarkoilla lasermittalaitteilla, jotka havaitsevat heti pienimmänkin liikkeen. Jos lattia tai tienpinta nousee, injektointi voidaan lopettaa, sillä rakenteen liikkuminen osoittaa, että maaperä on saavuttanut riittävän kestävyyden kuormien kantamiseksi.

Kiinnostuitko stabiloinnista tai haluatko tarjouksen?

Jos sinulla on tarvetta stabiloinnille ja haluat nopean ratkaisun ongelmaan, soita meille numeroon 0400 400 800 tai täytä yhteydenottolomakkeemme. Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään tarpeisiisi sopivan ratkaisun.