Maaperän stabilointi geopolymeerin avulla estää ja oikaisee painaumat

Jos talon lattia painuu tai sokkeliin ilmestyy halkeamia, maaperäolosuhteet ovat todennäköisesti muuttuneet rakenteen alla. Geobearin maaperän stabilointi on ratkaisuna tarkasti kontrolloitu prosessi, jossa geopolymeeriä injektoidaan suoraan painuneen lattian, laatan tai perustuksen alle. Geopolymeeri täyttää lattiarakenteen alla olevat tyhjät tilat ja tukee rakenteen välittömästi.

Tekniikan avulla estetään

  • perustusten, lattioiden, betonilaattojen, katu- ja tiealueiden ja rautatiekiskojen painuminen
  • laattojen heiluminen.

Geopolymeeriä voidaan injektoida maaperään, ja näin toteuttaa maaperän stabilointi myös ennaltaehkäisevästi esimerkiksi silloin, kun rakenteen tiedetään sijaitsevan epävakaalla maaperällä ja mahdollisesti painuvan tulevaisuudessa. Korjaustyöt pyritään aina toteuttamaan mahdollisimman häiriöttömästi. Esimerkiksi tiet stabiloidaan tarvittaessa vain yksi ajokaista kerrallaan, joten liikenne voi jatkua lähes normaalisti korjaustöiden aikana.

Painunut lattia tai tienpinta tuetaan rakenteita rikkomatta. Geobear hyödyntää korjausratkaisuissaan yli 35 vuoden aikana hankittua kokemusta. Jokainen projekti toteutetaan tiettyjä vaiheita noudattaen, jotta käsittelyllä saavutettaisiin onnistunut lopputulos.

1. Kohdekartoitus

Asiantuntijatiimi selvittää kohteen maaperäolosuhteet ja rakenteen painumisen syyn. Samalla tarkistetaan esimerkiksi lämmityskaapeleiden sijainti ja valitaan kohteeseen sopivat geopolymeerit.

2. Poraus ja injektointiputkien asentaminen

Painuneen lattian, laatan tai perustuksen läpi porataan tasaisin välein pieniä, halkaisijaltaan noin 6−12 millimetriä leveitä reikiä, joihin asennetaan ohuet injektointiputket. Lattioita tai rakenteita ei tarvitse purkaa tai rikkoa, sillä injektointireiät porataan mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi laattojen välisiin saumoihin. Injektoinnin päätyttyä reiät täytetään ja suljetaan siististi, joten korjaustöistä ei jää rumia tai häiritseviä jälkiä.

3. Injektointi ja stabilointi

Geopolymeeri injektoidaan maaperään nestemäisessä muodossa, jolloin se pääsee tunkeutumaan kontrolloidusti kaikkiin laatan alla oleviin tyhjiin tiloihin ennen muuttumistaan hyytelömäiseksi ja lopulta kiinteäksi. Korjausprosessin aikana geopolymeeri sitoo löyhän maaperän tarvittavalta alueelta ja muodostaa näin uudistetun tukirakenteen. Geopolymeeri kovettuu vaadittuun lujuuteensa noin 15 minuutissa, minkä jälkeen käsitelty maaperä pystyy jälleen kannattelemaan vaadittuja kuormia.

Rakenteen käyttäytymistä seurataan injektoinnin aikana tarkoilla laser-mittalaitteilla, jotka havaitsevat heti pienimmänkin noston. Jos lattia tai tienpinta nousee, injektointi voidaan lopettaa, sillä rakenteen liikkuminen osoittaa, että maaperä on saavuttanut riittävän vastavoiman kuormien kantamiseksi.

Kiinnostuitko palveluistamme tai haluatko tarjouksen?

Jos huomaat, että rakennuksen lattia painuu tai sokkelissa on halkeamia, ja haluat nopean ratkaisun ongelmaan, soita asiantuntijoillemme numeroon 0400 400 800 tai jätä yhteydenottopyyntö yhteystietolomakkeemme kautta. Asiantuntijamme suunnittelevat tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.