COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Geobear

(15/03/2019)

Me olemme täällä palvelemassa teollisuutta, liike-elämää ja kotitalouksia tehokkaammin ja tuloksellisemmin.

Geobear tukee maaperää silloin, kun se tarvitsee apua, jotta arki kodeissa, yrityksissä, lentokentillä, rautatieasemilla, moottoriteillä ja satamissa voisi jatkua ilman keskeytyksiä.

Geobear tarjoaa ratkaisuja, joiden avulla voidaan säästää miljardeja euroja G7-maiden veronmaksajien varoja pelkästään teiden ja rautateiden korjauksissa. Olemme päässeet pitkälle niistä ajoista, jolloin yrityksemme tarina alkoi – suomalaisessa tavaratalossa vuonna 1983.

Tavaratalon lattia oli alkanut muistuttaa perunamaata. Asiakkaiden ostoskärryt karkailivat, minkä takia niitä oli hankala täyttää ja ohjata kassoille. Liiketoiminta kärsi, ja asiakkaat valittivat. Kauppias halusi kuitenkin oikaista lattian siten, että liiketoimintaa ei tarvitsisi keskeyttää uuden betonilattian rakentamisen takia. Niinpä hän soitti Veikko Häkkiselle.

Geobearin tarina

Veikko oli kehittänyt tavan, jolla sementti ja laasti voitiin korvata geopolymeerillä. Geopolymeerin avulla lattioiden nosto sujui nopeasti, helposti ja lattiaa uusimatta. Tämä oli juuri sellainen ratkaisu, jollaista kauppias oli etsinytkin. Varmana siitä, että geopolymeereistä oli löytynyt ratkaisu vakavaan ongelmaan, Veikko patentoi keksintönsä vuonna 1983.

Suomalaisessa tavaratalossa tapahtuneen vaatimattoman aloituksen jälkeen Veikon geopolymeeriratkaisu alkoi levitä eri puolille maailmaa. Vuonna 1987 liiketoiminnan johdossa aloitti Timo Lahtinen, joka laajensi yrityksen toimintaa seuraavan 22 vuoden aikana yli 50 maahan. Näiden vuosien aikana pääasiassa Uretek-nimellä toiminut yritys toteutti yli 200 000 projektia, solmi lisensointisopimuksia yli 100 yrityksen kanssa, loi uusia tekniikoita ja hankki lisää patentteja.

Vuodesta 1989 lähtien tuhannet asiakkaat ovat saaneet Uretekin avulla maaperän painumaongelmat ja painuneet betonilattiat hallintaansa – ja säästäneet miljoonia euroja välttymällä kalliilta korjaustöiltä, viivästyksiltä ja häiriöiltä.

Geobearin tarina

Timon jäädessä eläkkeelle operatiivisesta toiminnasta vuonna 2012 useat yritykset vahvistivat maaperiä geopolymeeri-injektoinnin avulla. Timon suunnitelmana oli kuitenkin tehdä yrityksestä markkinajohtaja, mikä edellytti siirtymistä lisensointitoiminnasta urakointitoimintaan. Hän toteutti ideansa Suomessa ja jatkoi prosessia Isossa-Britanniassa.

Tällä hetkellä yrityksen pääkonttori sijaitsee Lontoossa. Toimitusjohtaja Otso Lahtinen on jatkanut isänsä strategiaa aloittamalla urakointitoiminnan eri puolilla Eurooppaa ja Aasiaa. Hänen visionaan on säästää miljardeja euroja G7-maiden veronmaksajien varoja ja vähentää suurkaupunkien asukkaiden turhautuneisuutta ratkaisemalla maaperän ongelmat siten, että liikennettä ei tarvitsisi keskeyttää. Tätä visiota pyrimme toteuttamaan ammattimaisella mutta kuitenkin huolehtivaisella ja inhimillisellä otteella. Tukeakseen kansainvälistä kasvuaan Uretekista tuli vuonna 2017 Geobear – yritys, joka on tietoinen uraauurtavasta menneisyydestään ja sitoutunut tulevaisuuteen, jossa yhteisöt, kotitaloudet ja yritykset voisivat elää arkeaan ilman keskeytyksiä.

Kuten yrityksen nimeen piilotettu bear, joka tarkoittaa englanniksi karhua, myös Geobear haluaa kävellä kestävällä ja vakaalla maaperällä.

Geobearin tarina

Mitä me teemme

 Geobear pitää maailman liikkeessä. Miten tämä onnistuu? Me injektoimme epävakaaksi muuttuneeseen maaperään geopolymeeriä, joka nostaa rakennuksia, korjaa haljenneita betonilaattoja ja epätasaisia lattioita ja tekee maaperästä vahvemman. Ratkaisumme ovat 10 kertaa nopeampia kuin perinteiset painumien korjaamisessa käytetyt menetelmät, jotka vaativat usein kaivutöitä, liiketoiminnan keskeyttämistä tai väliaikaista muuttoa. Me hoidamme asiat toisin. Korjaustyöt valmistuvat usein muutamassa tunnissa tai parissa päivässä, eivät viikoissa tai kuukausissa. Lisäksi toteutamme työt jopa puolet halvemmalla ja 10 vuoden takuulla.

Geobear on ympäristötietoinen yritys, joka työskentelee tarkkaan valittujen alihankkijoiden kanssa ja kehittää geopolymeerejä, jotka eivät vaikuta pohjaveteen. Muihin menetelmiin verrattuna Geobearin hiilijalanjälki on hyvin pieni.

Geobear on kansainvälisesti toimiva yritys. Olemme työskennelleet lähes 40 vuoden aikana yli 50 eri maassa, ja keskeisimpiä toiminta-alueitamme ovat olleet Iso-Britannia, Ruotsi, Suomi, Puola ja Kiina.

Kun maaperästä tulee epävakaa, Geobear korjaa kaikki ongelmat: halkeamat, epätasaiset pinnat, tyhjätilat, rikkinäiset liitokset, heiluvat lattialaatat, rakenteisiin kohdistuvan tärinän, vesivahingot ja niin edelleen.

Ammattitaito

 Geobear seuraa teknologian viimeisimpiä kehityskulkuja ja on hankkinut alansa keskeisimmät akkreditoinnit, joihin kuuluvat muun muassa CHAS, CPD, IOSH, Safe Contractor, CarbonFootprint, BRANZ, Appraisal, Infra, Rakennusteollisuus, SOCOTEC ja IHE.

Useat yliopistot ja organisaatiot ovat testanneet itsenäisesti Geobearin menetelmiä ja teknologioita. Näihin kuuluvat muun muassa Delftin yliopisto Hollannissa, Institut Dr.-Ing. Gauer Saksassa, Applied Research Associates Inc. Yhdysvalloissa, Padovan yliopisto Italiassa, Turun ammattikorkeakoulu, Newcastlen yliopisto sekä monia muita. Insinöörimme ovat useiden ammatillisten yhteisöjen, kuten Institute of Civil Engineers, Institute of Highway Engineers ja Institute of Occupational Safety and Health, akkreditoituja jäseniä.

Näin pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua. Ammattitaito kehittyy kokemuksen myötä. Oli kyse sitten pienistä omakotitaloista tai massiivisista projekteista, kuten Lontoon Crossrailista, Geobear tietää, mitä eri asiakkaat tarvitsevat. Näihin tarpeisiin vastaa henkilökunta, joka on koulutettu tarjoamaan henkilökohtaista ja ystävällistä palvelua – tuloksellisuutta, edullisuutta ja tehokkuutta unohtamatta.

 

 

Maanvaraisten perustusten kantokestävyyden kasvattaminen

 

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.