Maan tiivistäminen on nopea ja helppo tapa parantaa maaperän kantavuutta

Jos maaperä ei kanna kunnolla, rakennus painuu. Geobear on kehittänyt ainutlaatuisen menetelmän, jonka avulla maan tiivistäminen onnistuu ilman kaivauksia, tärinää tai muita häiriöitä. Geopolymeeri parantaa maaperän kantavuutta suoraan perustusten alta.

Menetelmässä paisuvaa geopolymeeriä injektoidaan syvälle maaperään, jossa se laajenee jopa 10 000 kilopascalin voimalla. Paisuessaan geopolymeeri tiivistää maaperää ja estää näin rakenteen painumista. Geopolymeeri-injektoinnilla voidaan parantaa maaperän kantokykyä myös etukäteen esimerkiksi silloin, kun rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu ja on todennäköistä, että perustuksille kohdistuva kuorma kasvaa.

Geopolymeeri-injektointia voidaan hyödyntää lähes kaikissa maaperissä, ja sen avulla voidaan stabiloida monenlaisia kohteita, kuten omakotitaloja, tehdasrakennuksia, liikekiinteistöjä, parkkipaikkoja ja ajokaistoja. Rakenteet voidaan tarvittaessa myös nostaa halutulle korkeudelle millimetrin tarkkuudella.

Maaperän kantavuusongelmat ratkaistaan nopeasti ja kustannustehokkaasti

Ennen korjaustöihin ryhtymistä Geobearin asiantuntijatiimi tutkii huolellisesti perustusten alla olevan maaperän. Tutkimusten avulla selvitetään, kuinka syvälle geopolymeeriä pitää injektoida ja millaisia geopolymeerejä tarvitaan, jotta maaperän kantokyky saataisiin maksimoitua.

Kun maaperän olosuhteet ovat selvillä, painuneiden perustusten tai betonilaattojen läpi porataan pieniä reikiä. Halkaisijaltaan noin kahden senttimetrin kokoisiin reikiin asennetaan ohuet injektointiputket, joiden kautta geopolymeeri injektoidaan haluttuun syvyyteen. Aluksi nestemäisessä muodossa oleva geopolymeeri tunkeutuu maaperässä oleviin rakoihin ja onkaloihin, minkä jälkeen se paisuu ja tiivistää ympäröivää maaperää.

Täyttöä tarkkaillaan lasermittareilla, jotka osoittavat, milloin maaperä on saavuttanut vaaditun kantavuutensa. Maaperään injektoitu geopolymeeri kovettuu noin viidessätoista minuutissa, minkä jälkeen rakennuksen kantavuus on saavutettu.

Geopolymeeri-injektoinnin edut:

  • Maan tiivistys tapahtuu nopeasti ja häiriöttömästi.
  • Pienemmissä kohteissa maaperä saadaan vahvistettua jo muutamassa tunnissa.
  • Tarvittaessa geopolymeeriä voidaan injektoida vain pienelle, tarkasti rajatulle alueelle.
  • Kun maaperän kantokyky on saatu toivotulle tasolle, rakennus on tuettu.
  • Geobearin käyttämät geopolymeerit ovat turvallisia, sillä ne eivät liukene veteen tai kuormita ympäröivää maaperää.

Kiinnostuitko palveluistamme tai haluatko tarjouksen?

Jos haluat lisätietoa Geobearin tarjoamista palveluista tai pohdit, löytyisikö niistä ratkaisu rakennuksesi painumaongelmaan, soita asiantuntijoillemme numeroon 0400 400 800 tai jätä yhteydenottopyyntö Yhteystietolomakkeemme kautta. Asiantuntijamme suunnittelevat tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.