COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Vajoaako talo?

Maaperän vahvistaminen on välttämätöntä silloin, kun maa ei jaksa kannatella yläpuolellaan olevia rakennuksia ja rakenteita. Geobearin innovatiivisella ratkaisulla maaperän kantavuutta voidaan parantaa suoraan perustusten alta ilman kaivauksia, tärinää tai muita häiriöitä.

Geobearin menetelmässä maaperää vahvistetaan injektoimalla paisuvaa geopolymeeriä ennaltamääriteltyyn syvyyteen, jossa se laajenee jopa 10 000 kilopascalin voimalla. Paisuessaan geopolymeeri tiivistää ja sitoo ympärillään olevaa maa-ainesta vahvistaen näin maaperää ja estäen yläpuolella olevia rakennuksia ja rakenteita painumasta. Geopolymeeri-injektoinnilla voidaan parantaa maaperän kantokykyä myös etukäteen esimerkiksi silloin, kun rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu ja on todennäköistä, että perustuksille kohdistuva kuorma kasvaa.

Geopolymeeri-injektointia voidaan hyödyntää lähes kaikissa maaperissä ja kohteissa. Tavallisia sovelluskohteita ovat esimerkiksi omakotitalot, rivitalot, tehdasrakennukset, liikekiinteistöt, varastorakennukset, rautatiet ja lentokentät. Talo tai muu rakenne voidaan tarvittaessa myös nostaa halutulle korkeudelle millimetrin tarkkuudella.

Maaperän kantokestävyyttä parannetaan nopeasti ja kustannustehokkaasti

Ennen korjaustöihin ryhtymistä Geobearin asiantuntijatiimi tutkii huolellisesti perustusten alla olevan maaperän. Tutkimusten avulla selvitetään, kuinka syvälle geopolymeeriä pitää injektoida ja millaisia geopolymeerejä tarvitaan, jotta maaperän kantokyky saataisiin maksimoitua.

Kun maaperän olosuhteet ovat selvillä, suunnitellaan projektin yksityiskohdat.

Maaperän käsittely tapahtuu pienten, halkaisijaltaan noin sentin kokoisten reikien kautta, jotka voidaan porata joko rakennuksen seinälinjaa pitkin tai suoraan perustusten tai betonilaatan läpi. Näihin reikiin asennetaan ohuet injektointiputket, joiden kautta geopolymeeri viedään haluttuun syvyyteen. Aluksi nestemäisessä muodossa oleva geopolymeeri tunkeutuu maaperässä oleviin rakoihin ja onkaloihin, minkä jälkeen se paisuu ja tiivistää ympäröivää maaperää.

Injektointia tarkkaillaan koko prosessin ajan lasermittalaitteilla, jotka osoittavat, milloin maa on saavuttanut vaaditun kantavuutensa. Maaperään injektoidut geopolymeerit kovettuvat noin 15 minuutissa, ja aluetta voidaan käyttää välittömästi tämän jälkeen. Maaperän vahvistaminen ei ole ollut koskaan näin helppoa!

Geotekninen maaperän vahvistaminen tarjoaa lukuisia etuja

  • Maan tiivistys ja vahvistus tapahtuu nopeasti ja häiriöttömästi.
  • Työ on nopeimmillaan ohi vain tunneissa.
  • Tarvittaessa geopolymeeriä voidaan injektoida pienelle, tarkasti rajatulle alueelle.
  • Geobearin käyttämät geopolymeerit ovat turvallisia, sillä ne eivät liukene veteen tai kuormita ympäröivää maaperää.
  • Geobearin geopolymeerit ovat vettähylkiviä ja niiden avulla voidaan sitoa löyhää maa-ainesta.
  • Voit jatkaa arkeasi tai liiketoimintaasi tavalliseen tapaan maan vahvistamisen aikana.

Toisin sanoen Geobearin ratkaisu maan tiivistämiseen ja vahvistamiseen ovat nopea, tarkka ja kustannustehokas vaihtoehto.

Tarvitseeko rakennuksesi maaperä vahvistusta?

Jos haluat lisätietoa Geobearin tarjoamista palveluista tai pohdit, löytyisikö geopolymeeri-injektoinnista ratkaisu rakennuksesi painumaongelmaan, soita meille numeroon 0400 400 800 tai jätä yhteydenottopyyntö oheisen lomakkeen kautta. Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.