COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Perustusrakenteita voidaan nostaa nostotyynyjen avulla. Ilmatyynynosto sopii kohteisiin, joissa rakennuksen perustukset ovat päässeet painumaan joko maaperän kokoonpuristumisen tai muun maaperässä tapahtuneen muutoksen seurauksena. Nostotyynyt mahdollistavat rakenteiden tehokkaan noston, kun painumaa on päässyt syntymään jo reilummin.

 

Ilmatyynynosto vaihe vaiheelta

Talon nostaminen nostotyynyillä tapahtuu yleensä seuraavalla tavalla:

Valmistelu: Perustuksen alapuolisen maaperän tiiveys tutkitaan ja tarvittaessa sitä vahvistetaan, jotta noston jälkeen rakennus myös jää nostettuun korkoon.

Ilmatyynyjen asennus: Ilmatyynyt asetetaan perustuksen alapuolelle painuneille alueille. Ne sijoitetaan tasaisesti  siten, että ne perustukselle luodaan mahdollisimman tasainen tuki noston ajaksi.

Nostotyynyjen paineistaminen: Tyynyjen paineistus. Ilmanpainetta ja virtausta säädetään tarkasti, jotta rakenteet nousevat mahdollisimman tasaisesti. Kun ilmatyynyt ovat täynnä ilmaa ja tuottavat tarvittavan nostovoiman, rakennus nousee hiljalleen. 

Tuen ylläpitäminen: Noston aikana perustuksen alle injektoidaan geopolymeeriä, näin perustus on tuettu koko noston ajan. Kun haluttu korkotaso on saavutettu ja painuma on korjattu, voidaan nostotyynyt poistaa. Jos rakenteiden alla havaitaan tämän jälkeen vielä tyhjätiloja, täytetään ne geopolymeerillä.    

Rakennuksen loppuvaaitus: Lopuksi  rakennus vaaitaan laserilla. 

 

Mahdolliset rajoitukset

Ilmatyynynosto. Talon nurkan oikaisu ilmatyynyjen avullla.

Talon nurkka ennen ja jälkeen noston.

  1. Ilmatyynynosto ja nostotyynyjen asennus edellyttävät, että perustus kaivetaan auki nostoalueelta. 
  2. Ilmatyynynosto soveltuu parhaiten matalaperusteisiin kohteisiin (anturaperustus tai laatta).
  3. Nostoon vaikuttavat myös ongelma-alueella mahdollisesti kulkevat putkistot, talotekniikka ja rakennuksen koko.

 

Oletko kiinnostunut ilmatyynyjen avulla tehtävästä nostosta tai haluatko tarjouksen?

Jos haluat lisätietoa Geobearin tarjoamista palveluista tai pohdit, löytyisikö niistä ratkaisu rakennuksesi painumaongelmaan, ota meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa meille numeroon 0400 400 800. Asiantuntijamme suunnittelevat tarpeisiisi sopivan ratkaisun.