COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Estä veden tunkeutuminen Geobearin avulla

Geobearin vedeneristysratkaisuja käytetään yhä yleisemmin monissa eri maissa tiivistämään ja turvaamaan alueita, joissa maaperä on vaarassa huuhtoutua veden mukana tai joissa vesi kulkeutuu ei-toivotulle alueelle. Myös tulvat ovat lisääntyneet viime vuosina, ja siksi tarvitaan ennaltaehkäiseviä toimia veden tunkeutumista vastaan sekä pysyviä esteitä veden kyllästämissä ympäristöissä.

Geobearin vedeneristysratkaisut perustuvat paisuvan geopolymeerin injektointiin. Geopolymeerimateriaali, joka on jo itsestään vettähylkivää, luo läpäisemättömän esteen käsitellylle alueelle. Kun geopolymeeri on injektoitu, vesi tai muut nesteet eivät pääse enää läpäisemään sitä.

Geobearin vedeneristysratkaisuja voidaan käyttää esimerkiksi rakennustyömailla, joissa tarvitaan esteitä veden tunkeutumista vastaan. Tällainen tilanne syntyy esimerkiksi ponttiseinän vuotaessa. Voimme käsitellä myös rakenteita, jotka ovat jo veden- tai pohjavedenpinnan alapuolella, jos on olemassa vesivuotojen tai eroosion riski.

Suunnittelutiimimme tekee kanssanne projektisuunnitelman, jonka avulla ongelma ratkaistaan nopeasti ja yksinkertaisesti. Geobearin geopolymeerien on osoitettu olevan ympäristön kannalta neutraaleja, ja niitä voidaan käyttää turvallisesti niin vedessä kuin veden läheisyydessäkin.

Geopolymeerit ja vedeneristys

Vedenläpäisevyyskokeita on tehty sekä puhtaille geopolymeereille että injektoidusta maaperästä otetuille näytteille, joissa paikan päällä toteutunut geopolymeerin tiheys on ollut noin 50 kg/m3. Tätä tiheyttä voidaan pitää matalana geopolymeerin tiheytenä (paikan päällä toteutuvaan tiheyteen vaikuttavat monet tekijät, kuten geopolymeeriin paisumisen aikana vaikuttava vastapaine). Tämä on siis käytännössä pahimman tapauksen tilanne.

Tehdyt kokeet osoittavat, että geopolymeerin rakenne koostuu lähes yksinomaan suljetuista huokosista, joista vesi ei pääse läpi. Injektoiduista maaperänäytteistä mitattu erittäin alhainen vedenläpäisevyys johtui satunnaisesti esiintyvistä pienen mittakaavan virheistä. Kokeiden yhteenvedossa todettiin, että geopolymeeri on käytännössä vettä läpäisemätön. Näin saadaan aikaan erittäin tehokas ratkaisu veden aiheuttamaa maaperän eroosiota vastaan.

Geoteknisen vedeneristyksen edut:

  • Maaperän eroosion ehkäiseminen.
  • Maan painumisen estäminen.
  • Välittömät tulokset vuotojen tukkimisesta.
  • Veden tunkeutumisen estäminen.
  • Ympäristön kannalta neutraali materiaali.
  • Nopea ja kustannustehokas menetelmä.
  • Ei tarvetta isoille ja raskaille koneille.
  • Ei melua tai tärinää.

Oletko kiinnostunut geopolymeerien avulla tehtävästä vedeneristyksestä tai haluatko tarjouksen?

Jos haluat lisätietoa vedeneristyksestä tai tarkemman tarjouksen, soita meille numeroon 0400 400 800 tai täytä yhteydenottolomakkeemme. Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään tarpeisiisi soveltuvan vedeneristysratkaisun.

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.