COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Aina teollisen vallankumouksen ajoista lähtien junat ovat vaikuttaneet tapaan, jolla elämme ja teemme bisnestä. Maapallolla ristiin rastiin kulkevat rautatieverkostot myös yhdistävät ihmisiä ja maailmankolkkia yhä lisääntyvällä nopeudella ja tehokkuudella. Jos yksikin osa tästä verkostosta pettää, koko järjestelmä hidastuu. Maailmassa, jossa aika on rahaa, junien myöhästely voi maksaa miljoonia.

Maaperän liikkeet vaikuttavat koko rautatieverkostoon: Rautateiden penkereet, kiskot ja asemarakennukset saattavat painua ja halkeilla. Maanalaisista vesivahingoista tulee yhä kuormittavampi ongelma. Junat myöhästelevät entistä useammin. Ihmiset hermostuvat. Koko maailma hidastuu.

Nopeat maaperän stabilointiratkaisut ovat elintärkeitä, jotta raidenopeuksien laskusta syntyneet kustannukset saataisiin minimoitua. Missionamme onkin pitää maailma liikkeessä.

Janne Luomaoja, Ramboll CM Oy

Projekti oli hyvin organisoitu, ja se saatiin sovitettua tiukkaan aikatauluun. Työ myös osattiin hoitaa ammattitaitoisesti rautatieympäristö huomioiden.

Haasteita, joita ratkaisemme rautatieverkostossa

 • siirtymäkohtien rakenteissa, kuten siltojen siirtymälaatoissa, esiintyvien painumien korjaaminen
 • erilaisissa perustuksissa ilmenevien painumien korjaaminen
 • paalutettujen rakenteiden ja maanvaraisten rakenteiden välisten painumaerojen korjaaminen
 • vajonneiden rautatiekiskojen ja muiden maanpäällisten infrastruktuurirakenteiden stabilointi ja oikaisu
 • rakenteiden vedeneristys
 • paikaltaan liikkuneiden rakenteiden stabilointi
 • heiluvien betonilaattojen stabilointi
 • tyhjätilojen täyttö
 • vallien ja penkereitten stabilointi
 • maaperän kantokyvyn lisääminen.

Geobearin ratkaisujen etuja

Geobearin maaperän painumaongelmaratkaisut kasvattavat suosiotaan jatkuvasti, ja ne tarjoavat urakoitsijoille, rautatieyhtiöille ja matkustajille useita etuja:

Tarkkuus: Geobearin menetelmät ovat erittäin tarkkoja. Tarkkailemme korjaustöiden etenemistä omilla lasermittalaitteillamme, mikä tarkoittaa sitä, että voimme stabiloida ja oikaista rakenteet rautatieyhtiön protokollien mukaisesti.

Nopeus: Rautateitä korjattaessa keskeiseksi tekijäksi nousee ratatöiden nopeus, ja rautateiden toiminta on saatava normaaliksi niin nopeasti kuin mahdollista. Menetelmämme ovat tietyillä matkoilla nopein mahdollinen ratkaisu tämän saavuttamiseen. Voimme stabiloida satoja metrejä raiteita vain yhden työvuoron aikana, kun taas perinteisillä korjausratkaisuilla tämä voi viedä useita viikkoja.

Kustannukset: Koska ratkaisumme ovat perinteisiä korjausmenetelmiä nopeampia, työt toteutetaan kokonaisuudessaan kustannustehokkaammin. Myös laajempi makroekonominen näkökulma, joka jätetään joskus huomiotta, suosii Geobearin ratkaisujen käyttöä: liikenteen viiveillä on vaikutusta kansantalouteen.

Häiriöttömyys: Toimintamme luonteen ansiosta ratahankkeet sujuvat joustavasti, ja raiteiden painumat voidaan korjata yhden, helposti liikuteltavan laitteiston avulla. Työt ovat nopeimmillaan ohi vain tunnissa, ja korjattua aluetta voidaan käyttää 15 minuutin kuluttua korjaustöiden päättymisestä.

Ympäristöystävällisyys: Isoihin kaivutöihin verrattuna hiilijalanjälkemme on hyvin pieni.

Geobear on toteuttanut lähes 40 toimintavuotensa aikana yli 200 000 projektia 50 eri maassa ja osoittanut siten ratkaisujensa  toimivuuden. Lue lisää geopolymeeristä ja sen toimintaperiaatteista Tekniset tiedot -sivulta.

Tutustu referensseihimme

Raiteiden alta kulkevan kivirummun täyttäminen

Vanhojen rumpujen ongelmana on usein se, että niiden ympärillä oleva maa-aines vuotaa hiljalleen kivien saumoista rummun sisään. Tämä luo rummun ympärille tyhjätiloja, joiden takia yläpuolella olevat tiet ja raiteet alkavat ajan myötä painua. Tällainen oli tilanne myös Ylivieskassa.

Väylävirasto pyysi Geobearilta ratkaisua, joka voitaisiin toteuttaa täysin raideliikenteen ehdoilla ja sitä häiritsemättä.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.