COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Geopolymeeri

Polymeerit ovat yhteisnimitys useista molekyyleistä koostuville pitkille ketjuille, joita pitävät yhdessä kemialliset sidokset. Useimmat polymeerit ovat orgaanisia, kuten kasvien soluseinämissä oleva selluloosa tai oma DNA:si, mutta on olemassa myös keinotekoisia polymeerejä, joilla on erityislaatuisia ominaisuuksia. Polymeerejä käytetään hyvin monenlaisten tuotteiden, kuten erilaisten muovien, valmistuksessa.

Geopolymeeri on epäorgaaninen polymeeri, jota voidaan käyttää uusien materiaalien luomiseen, esimerkiksi korvaamaan muovia ja betonia. Geopolymeereistä voidaan tehdä kovempia, lujempia ja vettähylkivämpiä tai ne voidaan luoda kestämään korroosiota ja kovia sääolosuhteita.

Geopolymeerit voidaan pitää nestemäisessä muodossa siihen asti, kunnes ne otetaan käyttöön − esimerkiksi maaperään injektoitaessa. Maaperässä ne paisuvat ja kovettuvat siten, että tyhjätilat täyttyvät ja ympärillä oleva maaperä stabiloituu ja kohoaa.

Geobearin geopolymeerit – tekniset tiedot

Geobearilla (ent. Powerpile) on useita paisuvia geopolymeerejä, jotka on kehitetty erilaisiin käyttötarkoituksiin. Näet oheisesta taulukosta niiden tavallisimpia ominaisuuksia:

OMINAISUUDET TYYPILLISET ARVOT
Tiheys 50 kg/m3 – 500 kg/m3
Puristuslujuus 0,5 MPa – 15 MPa
Leikkauslujuus 0,5 MPa – 15 MPa
Vetolujuus 0,5 MPa – 3 MPa
Taivutusvetolujuus 0,5 MPa – 15 MPa
Paisuntavoima 10 000 kPa
Kimmomoduuli 10 MPa – 80 MPa
Vedenläpäisevyyskerroin (k-arvo) 10–8 m/s

Varastointi ja kuljetus

Geopolymeerin raaka-aineita säilytetään tyypillisesti joko 1000 litran kokoisissa IBC-säiliöissä tai 200 litran kokoisissa teräsrummuissa. Ne kuljetetaan työmaalle, jossa komponenttiseosta hallitaan liikuteltavista työyksiköistä käsin ja jossa ne pumpataan injektointipisteeseen. Injektointipisteellä nämä komponentit sekoittuvat aiheuttaen nopean kemiallisen reaktion, joka saa nesteen paisumaan ja kovettumaan erittäin kovaksi geopolymeeriksi.

Käyttötarkoitus

Polymeeripohjaisia tuotteita löytyy kaikkialta: kuorimuuriseinien eristeistä, muotoilluista istuimista, kengistä, kuiduista ja liimoista. Geobearin polymeerit eroavat näistä siten, että ne on suunniteltu erityisesti geoteknisiin käyttötarkoituksiin – siitä termi geopolymeeri.

Geotekniset ratkaisumme soveltuvat kaikkiin maaperiin ja maalajeihin, mukaan lukien

  • hiekkamaat
  • silttimaat
  • savimaat
  • täytemaat
  • heikot maaperät

Geobearilla on käytössään useita erilaisia geopolymeerejä, joilla on erilaiset tiheydet ja puristuslujuudet. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme hyödyntää niitä hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Voimme injektoida eri syvyyksiin tai vaikkapa tunneleihin, putkiin ja rumpuihin, erilaisissa maaperäolosuhteissa (hiekka, savi jne.) sekä veden läheisyydessä (esimerkiksi satama-alueilla).

Geopolymeerimme soveltuvat esimerkiksi seuraaviin käyttötarkoituksiin:

Geopolymeerit saavuttavat täyden lujuutensa 24 tunnissa, mutta 90 % tästä lujuudesta saavutetaan jo noin 15 minuutissa. Tämä tarkoittaa sitä, että tiet ja muut väylät voidaan avata liikenteelle heti, kun Geobear on poistunut työmaalta.

Kestävyys

Geobearin geopolymeerit kestävät hyvin myös erilaisia ilmasto-olosuhteita. Niitä on käytetty menestyksekkäästi niin kuumissa maissa, kuten Lähi-Idässä ja Australiassa, kuin kylmissä olosuhteissakin, kuten Pohjoismaissa ja Kanadassa. Lisäksi geopolymeerit ovat ympäristön kannalta stabiileja: ne eivät hajoa, eikä niistä irtoa kemikaaleja maaperään tai pohjaveteen – ominaisuus, minkä ansiosta niitä voidaan hyödyntää myös herkillä alueilla, kuten veden läheisyydessä.

Geopolymeeri – hinta

Maaperän stabilointiin ja painumaongelmien korjaamiseen geopolymeeripohjainen menetelmä on usein kustannustehokkaampi ratkaisu kuin perinteiset menetelmät. Tarkka hinta riippuu monesta tekijästä, kuten talon perustuksista, alueen maaperästä, vaurioiden laajuudesta ja korjattavan alueen koosta.

Jos sinulla on ongelmia talon painumisen kanssa, varaa kartoituskäynti jo tänään!

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.