COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Moni saattaa kokea, että painuneiden perustusten ja rakenteiden nostaminen on kallis ja työläs projekti. Geobearin käyttämän geopolymeeriteknologian avulla painuneet rakenteet voidaan kuitenkin nostaa helposti ja häiriöttömästi. Pienemmissä kohteissa korjaus onnistuu jopa yhdessä päivässä, ja isommatkin projektit voidaan suunnitella niin, ettei korjaus aiheuta häiriötä asumiselle tai yrityksen toiminnalle.

Tällä hetkellä Geobearin palvelut kattavat muun muassa

  • lattioiden noston ja oikaisun
  • rakennusten noston ja oikaisun
  • perustusten noston ja oikaisun.

Geobearin käyttämillä menetelmillä voidaan nostaa myös painuneita katuja, rautateitä, pysäköintialueita ja lentokenttien kiitoratoja.

Rakenteiden nosto ja oikaisu tapahtuu hallitusti ja turvallisesti

Ennen kuin perustukset tai rakenteet voidaan nostaa, perustusten alla oleva maaperä täytyy tutkia huolellisesti. Tutkimusten avulla selvitetään, onko rakenteen painuminen pysähtynyt vai jatkuuko se edelleen. Maaperän tutkimus vaikuttaa merkittävästi painuneen perustuksen korjaukseen. Jos painumisen arvellaan jatkuvan, geopolymeeriä injektoidaan ensin syvälle maaperään, jossa se tiivistää kantavat maakerrokset ja pysäyttää näin rakenteen painumisen.

Tämän jälkeen painuneen lattian tai perustuksen läpi porataan pieniä reikiä. Reikiin asennetaan ohuet injektointiputket, joiden kautta geopolymeeriä injektoidaan lattian tai perustuksen alle. Kevyesti laajeneva geopolymeeri täyttää ensin maaperässä olevat onkalot, minkä jälkeen se paisuu ja nostaa painuneen rakenteen halutulle tasolle. Prosessin aikana maaperää tarkkaillaan useilla mittalaitteilla, joten rakenteen nosto tapahtuu hallitusti ja turvallisesti.

Painunut lattia on helppo nostaa

Lattioiden painuminen on varsin yleinen ongelma. Geobearin menetelmillä vinot tai kallellaan olevat lattiat voidaan suoristaa ilman ylimääräistä häiriötä, ja tarvittaessa töitä voidaan tehdä myös öisin ja viikonloppuisin. Tämä tekee menetelmästä ihanteellisen vaihtoehdon esimerkiksi sellaisiin kohteisiin, joita ei voida sulkea korjaustöiden ajaksi.

Geobearin nostomenetelmä on erittäin tarkka, ja tarvittaessa lattia voidaan nostaa ja oikaista jopa muutaman millimetrin tarkkuudella. Maaperään injektoitu geopolymeeri kovettuu lähes välittömästi, ja jo viidentoista minuutin kuluttua lattian tai betonilaatan päältä voidaan ajaa trukilla tai kuorma-autolla. Kun lattia on nostettu halutulle tasolle, se ei vajoa enää uudelleen.

Rakennuksen nosto ja oikaisu onnistuu ilman mekaanista voimaa

Geobearin kehittämää nostomenetelmää voidaan soveltaa tietyissä olosuhteissa myös painuneen rakennuksen nostamiseen. Jos rakennuksen nurkka on painunut, paisuvaa geopolymeeriä injektoidaan suoraan perustusten alla olevaan maaperään. Geopolymeeri täyttää ensin maaperässä olevat aukot, minkä jälkeen se laajenee ja nostaa yläpuolellaan olevat rakenteet.

Menetelmällä voidaan oikaista yksi- tai kaksikerroksisia rakennuksia, ja vuosien varrella Geobear onkin tasapainottanut mitä erilaisimpia kohteita aina pienistä omakotitaloista suuriin teollisuusrakennuksiin. Geopolymeerin avulla tehtävä nosto ja rakennuksen oikaisu eivät vaadi lainkaan mekaanista voimaa, minkä ansiosta se on hellävaraisempi vaihtoehto kuin tunkkien avulla tehtävä nosto.

Palvelun edut:

  • Painuneet rakennukset, perustukset ja lattiat voidaan nostaa ja oikaista nopeasti ja turvallisesti.
  • Nosto tapahtuu muutaman millimetrin tarkkuudella. Tarvittaessa rakenteita voidaan nostaa jopa 30 senttimetriä.
  • Korjaustyöt eivät häiritse asukkaiden arkea tai yritysten teollista ja kaupallista toimintaa.

Kiinnostuitko palveluistamme tai haluatko tarjouksen?

Jos haluat lisätietoa Geobearin tarjoamista palveluista tai pohdit, löytyisikö niistä ratkaisu rakennuksesi painumaongelmaan, soita asiantuntijoillemme numeroon 0400 400 800 tai jätä yhteydenottopyyntö Yhteystietolomakkeemme kautta. Asiantuntijamme suunnittelevat tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.