COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Geobearin kehittämällä geopolymeeriratkaisulla onnistuu niin ison kuin pienenkin lattian nosto ja oikaisu – oli kyseessä sitten pieni omakotitalo tai monen sadan neliön kokoinen teollisuuskiinteistö. Työ vie tavallisesti vain 1−2 päivää, ja isommatkin projektit voidaan suunnitella siten, ettei työ häiritse asiakkaan arkea tai liiketoimintaa.

Geopolymeerin injektointi toteutetaan ohuiden injektointiputkien avulla, jotka viedään haluttuun syvyyteen lattiaan porattujen reikien kautta. Injektointia ja lattian liikettä seurataan koko työn ajan reaaliaikaisesti lasermittalaitteilla. Näin lattian nosto saadaan toteutettua millimetrin tarkkuudella ja injektointi voidaan lopettaa, kun haluttu korkeus on saavutettu.

Geopolymeeri kovettuu nopeasti, ja käsitellyn alueen päältä voidaan ajaa esimerkiksi kuorma-autolla jo 15 minuutin kuluttua työn päättymisestä.

 

Lattian nosto – miksi talon lattia painuu nurkista?

Lattian painuminen ja vajoaminen voi johtua monesta eri syystä, mutta yleensä painumista alkaa tapahtua silloin, kun maaperän olosuhteet muuttuvat. Esimerkiksi pitkät sateettomat kaudet saavat savisen maaperän herkästi kutistumaan, mikä voi puolestaan johtaa erilaisiin painumiin ja vajoamiin. Toisaalta ongelmia voivat aiheuttaa myös tulvat tai vaurioituneista viemäreistä virtaava vesi, jos ne pääsevät huuhtomaan maa-ainesta mennessään ja luomaan näin lattian alle tyhjätiloja.

Lattia voi painua ja vajota kauttaaltaan, mutta tavallisempaa on, että yksi nurkka painuu muita nurkkia enemmän. Painunut lattia on aina ikävän näköinen, ja se voi häiritä merkittävästi myös asumista ja liiketoimintaa. Esimerkiksi trukkeja on hankala kuljettaa vinolla lattialla, mikä vaikuttaa suoraan työn tehokkuuteen.

 

Painunut lattia ennen korjausta ja korjauksen jälkeen. Painuneen lattian havaitsee listojen ja lattian väliin ilmestyneestä raosta. Lattioiden vinouden voi havaita myös laittamalla pallon lattialle. Jos se lähtee vierimään, lattia on vinossa.

Lattioiden ja betonilaattojen lisäksi menetelmillämme onnistuu myös ajokaistojen, rautatiekiskojen tai vaikkapa lentokenttien kiitoratojen nosto- ja oikaisutyöt.

 

Geobear tarjoaa esimerkiksi seuraavia ratkaisuja:

Tarvittaessa töitä voidaan tehdä myös öisin tai viikonloppuisin, jos esimerkiksi myymälän täytyy pitää ovensa avoinna päiväsaikaan.

 

Lattian nosto vaihe vaiheelta

Sen sijaan, että tehtäisiin esimerkiksi lattian nosto uretaanilla, Geobearin menetelmässä käytetään geopolymeeriä. Ennen lattian oikaisua Geobearin asiantuntija tutkii kohteen ja alueen maaperän. Tämän avulla selvitetään lattian painumisen syy ja se, onko lattian painuminen pysähtynyt vai jatkuuko painuminen edelleen. Jos painumisen epäillään jatkuvan, maaperää vahvistetaan ennen lattian oikaisua. Maaperää vahvistettaessa geopolymeeriä injektoidaan syvälle maaperään, jossa se tiivistää kantavat maakerrokset ja parantaa näin maaperän kantokykyä. Lattiaa oikaistaessa geopolymeeriä puolestaan injektoidaan vain lattian alle, jossa se täyttää ensin lattian alla olevat tyhjätilat ja alkaa samalla paisua nostaen lattiaa.

geobear-lattian-oikaisu

 

Maanvaraisen lattian korjaus

Maanvaraisen lattian korjaus ja siihen liittyvien haasteiden ja menetelmien avaamiseksi olemme tehneet aiheesta webinarin, jonka voit katsoa tältä sivuilta.

 

Painuneen rakennuksen oikaisu

Geobearin kehittämällä nostoratkaisulla onnistuu tarvittaessa myös rakennuksen oikaisu. Jos rakennuksen nurkka on painunut, paisuvaa geopolymeeriä injektoidaan suoraan perustusten alla olevaan maaperään. Geopolymeeri täyttää ensin maaperässä olevat tyhjätilat, minkä jälkeen se laajenee ja nostaa yläpuolellaan olevaa rakennetta. Työ ei vaadi lainkaan mekaanista voimaa, minkä ansiosta se on usein hellävaraisempi vaihtoehto kuin rakennuksen nosto tunkilla.

Menetelmällä voidaan oikaista yksi- tai kaksikerroksisia rakennuksia, ja vuosien varrella olemme oikaisseet mitä erilaisimpia kohteita aina pienistä omakotitaloista suuriin teollisuusrakennuksiin.

 

Geoteknisen lattian noston edut

Geopolymeerien avulla tehtävä lattian oikaisu hyödyttää kiinteistönomistajaa monin tavoin:

  • Lattiaa ei tarvitse rikkoa, vaan työ voidaan toteuttaa halkaisijaltaan 12-millisten injektioreikien kautta.
  • Lattian nosto onnistuu ilman kaivutöitä, pölyä tai tärinää.
  • Lattia nostetaan millimetrin tarkkuudella.
  • Työt eivät häiritse asukkaiden arkea tai yritysten teollista ja kaupallista toimintaa.

Geobearilla on yli 40 vuoden kokemus lattian oikaisuun liittyvistä töistä – itse asiassa koko yrityksemme tarina alkoi tamperelaisen tavaratalon lattian oikaisusta vuonna 1983.

 

Kaipaako lattia oikaisua tai mietityttääkö lattian noston hinta?

Jos painuneen lattian oikaisu on ajankohtaista ja haluat löytää ongelmaan nopean ratkaisun, soita meille numeroon 0400 400 800 tai jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella. Asiantuntijamme osaavat antaa karkean arvion kustannuksista usein jo puhelimessa, mutta oikaisun tarkka hinta selviää vasta kohdekartoituksen avulla. Paikan päällä tehtävässä kohdekartoituksessa selvitetään muun muassa maaperän olosuhteet ja lattian painumisen syy.

Lattian nosto geopolymeerillä

Painuneen lattian oikaisu onnistuu vaivattomasti geopolymeerillä. Geobear oikaisi eteläsuomalaisen rivitalokiinteistön painuneet lattiat muutamassa päivässä asukkaiden arkea häiritsemättä.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.