COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Painuneen talon oikaisu ja nosto nopeasti ja turvallisesti

Geobearin menetelmillä heikkoa maaperää voidaan vahvistaa suoraan perustusten alta. Menetelmissä hyödynnetään paisuvaa geopolymeeriä, jota voidaan injektoida syvälle maaperään joko sellaisenaan tai pilareina. Maaperään injektoitu geopolymeeri tiivistää heikosti kantavan maaperän, ja tarvittaessa painunut talo voidaan nostaa takaisin alkuperäiselle korkeudelle.

Painuneen talon nostaminen ja suoristaminen tapahtuu kuitenkin aina rakenteen ja maaperän sallimissa rajoissa. Jos noston arvellaan vaurioittavan talon rakenteita, siihen ei yleensä ryhdytä. Talon painumista voidaan kuitenkin tasoittaa hidastamalla nopeammin painuvaa päätyä, jolloin vinossa oleva talo suoristuu ajan myötä. Painumaongelmaan tarjotaan aina paras mahdollinen korjausvaihtoehto, oli kyseessä sitten jykevä hirsitalo tai kevytrakenteinen kesämökki.

Geobear stabiloi ja mahdollisuuksien mukaan nostaa painuneet talot jopa muutamassa päivässä. Toisin kuin tunkilla tehtävissä nostoissa, geopolymeerien avulla korjaustyöt ja vajonneen talon nostaminen onnistuvat ilman kaivutöitä ja sotkua. Lisäksi jokainen projekti pyritään suunnittelemaan siten, että asukkaat voisivat asua kodeissaan koko korjauksen ajan.

Talon oikaisu mielessä? Pyydä tarjous!

Jos huomaat talosi painuvan, soita asiakaspalvelumme numeroon 0400 400 800 tai jätä lyhyt kuvaus ongelmastasi oheisen yhteydenottolomakkeen kautta. Paljonko sitten on painuneen talon oikaisun hinta? Asiantuntijamme tulevat tarvittaessa kartoituskäynnille, jonka pohjalta talosi oikaisulle voidaan laskea tarkka hinta. Palvelemme koko Suomessa.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Talon oikaisu

Talon painuminen on ikävä mutta varsin yleinen ongelma. Vaikka talo painuu yleensä hitaasti, heikentää se silti vääjäämättä niin asumismukavuutta kuin kiinteistön arvoakin. Talon painumiseen kannattaakin reagoida hyvissä ajoin, jotta painumisen aiheuttamat vahingot ja korjauksen kokonaiskustannukset saataisiin minimoitua.

Geobear maaperän painuminen syytTalo painuu, kun maaperä ei jaksa enää kannatella sen painoa. Syynä talon vajoamiseen voi olla esimerkiksi

 • eroosio
 • tärinä
 • tavallista matalammalla oleva pohjavesi
 • huonosti tiivistetty maa
 • pitkään jatkunut kuivuus, joka kutistaa erityisesti savimaita
 • muutokset maaperän vesipitoisuudessa
 • huonosti suunnitellut tai väärin rakennetut perustukset

Geobearin geopolymeeriteknologialla painuva talo voidaan tukea ja tietyissä tapauksissa myös oikaista nopeasti ja häiriöttömästi. Geobearin menetelmiä voidaan hyödyntää talon nostoon ja oikaisuun lähes kaikissa kohteissa talotyypistä riippumatta.

Tunnistatko painuvan talon? Tarkkaile erityisesti näitä merkkejä:

Millainen talo voidaan oikaista?

Geobearin kehittämät menetelmät soveltuvat parhaiten yksi- tai kaksikerroksisiin kohteisiin, mutta niiden avulla voidaan tukea tarvittaessa myös pienkerrostaloja ja muita korkeita rakennuksia. Vuosien varrella olemme nostaneet ja oikaisseet muun muassa

 • omakotitaloja
 • hirsitalo
 • rivitaloja
 • paritaloja
 • kesämökkejä

Näiden lisäksi voimme ratkaista esimerkiksi rantasaunojen, varastojen, autotallien ja muiden hieman arvokkaampien ulkorakennusten painumaongelmat.

Tutustu aikaisempiin projekteihimme ja lue lisää asiakkaidemme kokemuksista.