COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Kuinka Geobear voi auttaa?

Geobearin ratkaisut soveltuvat erinomaisesti seinien halkeamien korjaamiseen kaikenkokoisissa kohteissa, myös asuintaloissa. Ennen korjaustöihin ryhtymistä vierailemme kotonasi, arvioimme vaurioiden laajuuden ja selvitämme ongelmien aiheuttajan. Tämän jälkeen ammattitaitoiset insinöörimme ja tekniset asiantuntijamme suunnittelevat kiinteistöösi soveltuvan ratkaisun.

Halkeamia esiintyy yleensä rakennuksissa, jotka kaipaavat oikaisua, ja tällaisissa kohteissa halkeamia voi olla niin rakennuksen sisä- kuin ulkopuolellakin. Tällöin kohteen perustukset täytyy nostaa ja oikaista. Kun rakennus oikaistaan, seinien halkeamat yleensä umpeutuvat. Halkeaman kohdalle jää vain ohut, hiushalkeaman kaltainen jälki, joka on helppo paikata ja maalata. Tärkeintä on kuitenkin se, että rakenteessa ja maaperässä ilmenneet ongelmat on ratkaistu pysyvästi.

Geobearin käyttämät modernit korjausratkaisut ovat tehokkaampia ja tarkempia kuin perinteiset tuentamenetelmät. Ratkaisumme eivät sovellu vain betonilaattalattioihin, vaan voimme nostaa ja oikaista myös nauha-anturoita ja muita rakenteita sekä korjata esimerkiksi ajoteille muodostuneita painumia.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Geobearin tarjoamien ratkaisujen etuja:

 • Seinien halkeamat yleensä umpeutuvat.
 • Ovet ja ikkunat toimivat jälleen normaalisti.
 • Me emme jätä jälkeemme pölyä, likaa, vettä tai muuta sotkua.
 • Korjaustyöt eivät aiheuta juurikaan häiriötä.
 • Talo ja piha-alueet säilyvät vahingoittumattomina.
 • Yksinkertaisemmissa projekteissa asukkaat voivat asua kotona korjaustöiden aikana.
 • Menetelmämme eivät vahingoita rakenteita: lattioita ei tarvitse purkaa eikä pihoja kaivaa auki.
 • Pienemmät projektit valmistuvat usein yhdessä päivässä.
  Käyttämämme menetelmät vahvistavat heikkoa maaperää, minkä ansiosta talosi pysyy vakaana eikä seiniin synny enää uusia halkeamia.
  Käyttämämme materiaalit ja tekniikat eivät vahingoita ympäristöä.

Seiniin ilmestyneet halkeamat eivät ole harvinaisia, ja ne onkin usein helppo jättää huomiotta. Pieni halkeama seinässä on yleensä melko vaaraton, mutta seinän halkeilu voi viitata myös vakaviin rakenteellisiin ongelmiin, kuten perustusten painumiseen tai vajoamiseen. Jos ongelmaan ei puututa, syntyneet vauriot voivat heikentää rakennuksen arvoa huomattavasti.

Onko halkeama seinässä taloyhtiön vastuulla?

Välillä voi olla vaikeaa määritellä kenen vastuulla eri tason halkeamat on. Pääsääntö on, että taloyhtiön vastuulla ovat rakennus, osakehuoneistojen rakenteet ja eristeet sekä erilaiset perusjärjestelmät. Yhtiön vastuulla ovat myös esimerkiksi huoneistojen ulko-ovet ja ulommat ikkunat sekä ulkopinnat. Vastaavasti osakkeenomistajan vastuulla ovat osakehuoneiston sisäosat ja sisäpinnat sekä sisemmät ovet ja ikkunat. Vastuusta on hyvä varmistua ennen korjausta.

Milloin seinässä oleva halkeama on merkki rakenteellisesta ongelmasta?

Maaperän kantokyky on saattanut heikentyä, jos rakennuksen seinässä ilmenee seuraavia piirteitä:

 • Seinän eri puolet ovat eri korkeudella.
 • Oven tai ikkunan ja karmin välissä on näkyvä rako.
 • Seinässä on yksi tai useampi yli 5 millimetrin levyinen halkeama.
 • Vaakasuora halkeama seinässä

Ongelmista kielivät halkeamat seinässä sijaitsevat yleensä ikkunoiden ja ovien läheisyydessä tai rakennuksen nurkissa. Halkeamat ovat tavallisia myös niissä kohdissa, joissa laajennusrakennus tai lisäsiipi kohtaa päärakennuksen. Jos liitoskohdassa esiintyy halkeamia, laajennusosa on irtoamassa päärakennuksesta.

Painumisesta johtuvat halkeamat seinässä on syytä erottaa hienoista hiushalkeamista, jotka ovat usein harmittomia. Pieniä hiushalkeamia saattaa syntyä esimerkiksi maaperän ja rakenteen luonnollisten liikkeiden takia, ja tällaiset ohuet halkeamat on helppo paikata ja maalata.

Miksi seinään ilmestyy isompia halkeamia?

Seiniin voi ilmestyä isoja halkeamia esimerkiksi silloin, kun rakennuksen perustukset painuvat ja vajoavat. Tällöin rakennuksen alapuolinen maaperä on menettänyt kantokykyään. Näin tapahtuu yleensä silloin, kun maaperä on liian kostea tai liian kuiva.

Seinään voi ilmestyä halkeamia esimerkiksi silloin, kun 

 • pitkät sateettomat kaudet aiheuttavat erityisesti savisen maaperän kuivumisen ja kutistumisen
 • maa-aines liettyy maaperän liikkeiden takia
 • vaurioituneista viemäreistä vuotaa vettä rakenteiden alle tai niiden läheisyyteen
 • alueella tulvii
 • täyttömaa on tiivistetty huonosti.

Miten seinän halkeaman korjaus onnistuu?

Seinän halkeaman korjaus onnistuu parhaiten siten, että rakennuksen maaperä vahvistetaan ja rakennus nostetaan takaisin alkuperäiselle korkeudelle. Kun rakennus oikaistaan, seinän halkeamat usein pienenevät tai umpeutuvat kokonaan, minkä jälkeen ne voidaan paikata ja maalata. Myös ovet ja ikkunat toimivat tämän jälkeen normaalisti.

Perinteiset tuenta- ja oikaisuratkaisut vaativat yleensä erilaisia kaivutöitä, joissa perustusten ympäristö kaivetaan auki ja rakennus nostetaan halutulle tasolle kaivantoihin valettujen betoniharkkojen avulla. Tällaiset korjausprosessit kestävät kuitenkin usein viikkoja tai kuukausia, ja asukkaat voivat joutua asumaan muualla korjaustöiden ajan.

Sisäseinän halkeaman korjaus

Ennen itse vian korjaamista on hyvä selvittää mistä halkeama johtuu. Halkeamia voi tulla esimerkiksi perustuksien vajoamisen takia, sen takia kannattaa selvittää mistä talon painuminen johtuu. Talon painuminen kannattaa siinä tapauksessa korjata, ettei paikkaile pelkästään halkeamia jotka voivat uusiutua ajan kanssa.