COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Geobearin tarina

Ihmiset ja tavarat kuormittavat maapalloa jatkuvasti, mutta joskus käy niin, että maaperä ei jaksakaan enää kannatella tätä kuormaa. Siksi perustimme Geobearin. Me tuemme maaperää silloin, kun se tarvitsee apua, jotta arki kodeissa, yrityksissä, lentokentillä, rautatieasemilla, moottoriteillä ja satamissa voisi jatkua ilman keskeytyksiä.

Geobear, alkuperäinen Powerpile-ratkaisujen kehittäjä, tarjoaa painumaongelmiin vaihtoehdon, jonka tieltä ei tarvitse muuttaa pois. Lisäksi nopeiden ja häiriöttömien ratkaisujen avulla voidaan säästää miljardeja euroja G7-maiden veronmaksajien varoja pelkästään teiden ja rautateiden korjauksissa. Tähän pisteeseen ei ole kuitenkaan päästy hetkessä, vaan yrityksen juuret voidaan ulottaa aina vuoteen 1983, jolloin pieni suomalainen tavaratalo kaipasi kipeästi apuamme.

Tavaratalon lattia oli alkanut muistuttaa perunamaata. Asiakkaiden ostoskärryt karkailivat, minkä takia niitä oli hankala täyttää ja ohjata kassoille. Liiketoiminta kärsi, ja asiakkaat valittivat. Kauppias halusi kuitenkin oikaista lattian siten, että liiketoimintaa ei tarvitsisi keskeyttää korjaustöiden takia. Niinpä hän soitti Veikko Häkkiselle.

Veikko oli kehittänyt tavan, jolla sementti ja laasti voitiin korvata geopolymeerillä. Geopolymeerin avulla lattioiden nosto sujui nopeasti, helposti ja lattiaa uusimatta. Tämä oli juuri sellainen ratkaisu, jollaista kauppias oli etsinytkin. Varmana siitä, että geopolymeereistä oli löytynyt ratkaisu vakavaan ongelmaan, Veikko patentoi keksintönsä vuonna 1983.

Suomalaisessa tavaratalossa tapahtuneen koruttoman aloituksen jälkeen Veikon geopolymeeriratkaisu alkoi levitä nopeasti eri puolille maailmaa: Vuonna 1987 liiketoiminnan johdossa aloitti Timo Lahtinen, joka laajensi yrityksen toimintaa seuraavan 22 vuoden aikana yli 50 maahan. Näiden vuosien aikana maailmalla pääasiassa Uretek-nimeä kantanut ja Suomessa Powerpile Suomi Oy -nimellä toiminut yritys toteutti yli 100 000 projektia, solmi lisensointisopimuksia yli 30 yrityksen kanssa, loi uusia tekniikoita ja hankki lisää patentteja.

Timon jäädessä eläkkeelle vuonna 2012 useat yritykset vahvistivat maaperiä geopolymeeri-injektoinnin avulla. Timon suunnitelmana oli kuitenkin tehdä yrityksestään markkinajohtaja, mikä edellytti siirtymistä lisensointitoiminnasta urakointiliiketoimintaan.

Tällä hetkellä Geobearin pääkonttori sijaitsee Lontoossa. Yrityksen toimitusjohtaja Otso Lahtinen on jatkanut isänsä kehittämää kansainväliseen,  urakoinnin kasvuun nojaavaa strategiaa. Hänen visionaan on toimittaa maaperän painumaongelmiin ratkaisuja jotka tukevat yhteiskunnan toiminnallisuutta niin kotitalous-, kaupallis-teollisella- kuin infrasektorillakin missä voidaan saavuttaa mittavat verovarojen säästöt ratkaisemalla maaperän ongelmat siten, että liikennettä ei tarvitsisi keskeyttää. Tätä visiota Geobear pyrkii toteuttamaan ammattimaisella mutta kuitenkin huolehtivaisella ja inhimillisellä otteella.

Tukeakseen kansainvälistä, urakointipainoitteista kasvustrategiaansa Uretekista ja Powerpilestä tuli joulukuussa 2017 Geobear – yritys, joka on tietoinen uraauurtavasta menneisyydestään mutta samalla sitoutunut tulevaisuuteen, jossa kotitaloudet, yritykset ja koko yhteiskunta voisi elää arkeaan ilman keskeytyksiä. Lue toimitusjohtajan tiedote brändimuutoksesta.

Kuten yrityksen nimeen piilotettu bear, joka tarkoittaa suomeksi karhua, myös Geobear haluaa kävellä kestävällä ja vakaalla maaperällä.

 

Geobear History

Geobearin historia

 

Mitä me teemme:

Geobear pitää maailman liikkeessä. Miten tämä onnistuu? Me injektoimme epävakaaksi muuttuneeseen maaperään geopolymeeriä, joka nostaa rakennuksia, korjaa halkeilleita betonilaattoja ja epätasaisia lattioita ja tekee maaperästä vahvemman.

Ratkaisumme ovat 10 kertaa nopeampia kuin perinteiset painumien korjaamisessa käytetyt menetelmät, jotka vaativat usein kaivutöitä, liiketoiminnan keskeyttämistä tai väliaikaista muuttoa. Me hoidamme asiat toisin. Korjaustyöt valmistuvat usein muutamassa tunnissa tai parissa päivässä, eivät viikoissa tai kuukausissa. Lisäksi työn kustannukset ovat jopa vain puolet perinteisten menetelmien kustannuksista, ja tarjoamme työlle 10 vuoden takuun.

Geobear on ympäristöystävällinen yritys. Työskentelemällä yksinomaan Covestron kanssa Geobear on kehittänyt geopolymeerejä, jotka eivät saastuta pohjavettä. Muihin menetelmiin verrattuna verrattuna Geobearin ratkaisujen hiilijalanjälki on hyvin pieni.

Geobear on kansainvälisesti toimiva yritys. Olemme työskennelleet lähes 40 vuoden aikana yli 50 eri maassa, ja keskeisimpiä toiminta-alueitamme ovat olleet Suomi, Iso-Britannia, Ruotsi, Puola ja Kiina.

Kun maaperästä tulee epävakaa, Geobear korjaa laaja-alaisesti maaperän ongelmakohtia.

Arvomme:

Asiakas etusijalla

Geobearilla tämä ei ole pelkkä klisee. Meillä asiakas todella on etusijalla.  Yrityksen Net Promoter Score eli NPS-luku on 70, mikä kuvastaa erittäin suurta asiakastyytyväisyyttä. Olemme saavuttaneet tämän ymmärtämällä asiakkaidemme tarpeita ja tekemällä työmme tavalla, joka auttaa heitä häiriöttömästi eteenpäin.

 

Ammattitaito

Geobear seuraa teknologian viimeisimpiä kehityskulkuja ja hankkii alansa keskeisimmät akkreditoinnit tarjotakseen asiakkailleen parasta mahdollista palvelua. Ammattitaito voi kuitenkin kehittyä vain kokemuksen myötä.  Oli kyse sitten pienistä omakotitaloista tai massiivisista projekteista,  Geobear tietää, mitä eri asiakkaat tarvitsevat. Näihin tarpeisiin vastaa henkilökunta, joka on koulutettu tarjoamaan henkilökohtaista ja ystävällistä palvelua – tehokkuutta, edullisuutta ja nopeutta unohtamatta.

 

Nolla työtapaturmaa

Työterveys ja -turvallisuus ovat Geobearin pääprioriteetteja, ja yritys pitää huolen siitä, että työntekijät, asiakkaat, sidosryhmät ja ympäristö eivät altistu vaaratekijöille missään vaiheessa. Geobear noudattaa alansa sääntöjä ja määräyksiä sekä luomaansa terveys- ja turvallisuuspolitiikkaa.