COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

TaustaPainuneen erkkerin nosto geopolymeerillä

Porilainen Vesa Lindén kiinnitti huomiota omakotitalonsa erkkerin painumaan jo noin 15 vuotta sitten taloa ostaessaan.

Talon etupihan puolella sijaitseva erkkeri oli painunut tasaisesti toista kulmaa kohden, ja painumaa oli enimmillään noin neljä senttiä. Erkkerin tiiliverhous oli kuitenkin pysynyt painumisesta huolimatta ehjänä, eikä tilanne ollut talon oston jälkeen enää pahentunut, mikä viittasi myös rakennusvirheen mahdollisuuteen.

Lindén otti yhteyttä Geobeariin etsiessään ratkaisua erkkerin nostamiseksi takaisin vaateriin.

Ratkaisu

Yksikerroksinen omakotitalo on rakennettu reunavahvistetulle laatalle, ja tontin perusmaa on hiesua.

Geopolymeeri-injektoinnissa Lindéniä viehätti erityisesti menetelmän siisteys: erkkerin nosto voitaisiin toteuttaa ilman kaivutöitä ja rakenteita purkamatta.

Lopputulos

Maaperän vahvistusta ja erkkerin nostoa varten Geobearin asentajat porasivat injektointireiät noin 5 metrin alueelle talon seinälinjaa pitkin. Niiden kautta paisuva geopolymeeri voitiin viedä vaadittuun syvyyteen – tällä kertaa noin 0,1 metristä reilun 2 metrin syvyyteen perustuksen alapinnan tasosta lukien.

Erkkerin nosto toteutettiin kokonaan talon ulkopuolelta käsin, minkä ansiosta sisätilat ja parketti säilyivät koskemattomina, ja työ vei kokonaisuudessaan vain noin 6 tuntia.

ERKKERIN NOSTO

KATEGORIA: Omakotitalot
Fokus: Erkkerin nosto
PAIKKAKUNTA: Pori
AJANKOHTA: Lokakuu 2021
TEKNOLOGIA: Geopolymeeri-injektointi

Kuvat: Vesa Lindén

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.