COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Pieksämäellä sijaitsevan kerrostalohuoneiston lattia oli painunut rakennusvirheen vuoksi epätasaisesti notkolle. Talon rakennustyöt oli aloitettu talviaikaan, jolloin pohjamaa ehti epäonnisesti jäätyä perustuksia valaessa. Maan jälleen sulaessa ja painuessa painui luonnollisesti myös asunnon lattia.

Lattioiden oli aikaisemmin huomattu painuneen myös naapuriasunnossa, jossa ongelma oli korjattu jo useampi vuosi sitten. Nyt kohteena olevan asunnon mennessä myyntiin ja asukkaan vaihtuessa asia päätettiin laittaa kuntoon myös tämän huoneiston osalta ja lattia oikaista.

Ratkaisu

Vuonna 1978 valmistuneen kerrostalon painumia oli aikaisemmin korjattu piikkaamalla lattiat pois ja uusimalla ne kokonaan, mutta tällä kertaa ongelmaan haluttiin löytää siistimpi ja nopeampi ratkaisu.

Kun taloyhtiön hallitus vertaili eri urakoitsijoita ja vaihtoehtoja, Geobearissa vakuutti erityisesti ammattimaisesti ja asianmukaisesti laadittu tarjous. Geobearin geopolymeeri-injektoinnilla lattia oli myös mahdollista oikaista siististi pienten reikien kautta ilman ylimääräistä sotkua.

Lopputulos

Kohteena olevan kerrostalon kulmahuoneisto oli kooltaan noin 40 m2. Painumaa oli syntynyt erityisesti asunnon keskiosaan, jossa sitä oli enimmillään noin parisen senttiä.

Geopolymeeri-injektointi päätettiin toteuttaa suoraan lattialaatan läpi, ja se ulotettiin noin 0,3 metrin syvyyteen lattialaatan alapinnan tasosta lukien. Pienten reikien kautta lattian alle injektoidun geopolymeerin avulla notkolleen painunut lattia suoristui vain päivässä.

Nyt lattia on jälleen suora ja uuden asukkaan mukava aloittaa asunnossa uusi arki.

 

LATTIAN OIKAISU
KATEGORIA: Kerrostalo
FOKUS: Lattian nosto
PAIKKAKUNTA: Pieksämäki
AJANKOHTA: Elokuu 2023
TEKNOLOGIA: Geopolymeeri-injektointi

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.