COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Eteläsuomalaisen rivitalokiinteistön lattiat olivat painuneet erityisesti ulkoseinien läheisyydessä noin 5–20 millimetriä. Painumaa esiintyi jokaisessa asunnossa aiheuttaen sekä kosmeettista haittaa että huonontaen muun muassa kylpyhuoneiden kaatoja. Huolta aiheuttivat erityisesti märkätilojen silikonitiivisteet, jotka olivat painumisen takia paikoitellen repeilleet.

Asiakkaan vaihtoehdot

Koska painuminen keskittyi kaikissa asunnoissa ulkoseinien läheisyyteen, epäiltiin painumisen syyksi maanvaraisen laatan alla olevan hiekkakerroksen huuhtoutumista tai sen puutteellista tiivistämistä rakennusvaiheessa.

Yhtenä teoreettisena vaihtoehtona lattioiden oikaisulle olisi ollut kaikkien lattioiden piikkaaminen auki ja uusiminen, mutta tämä olisi ollut sekä taloudellisesti että asumismukavuuden kannalta huomattavasti raskaampi vaihtoehto ja hitaampi toteuttaa.

Miksi Geobear?

Geobearin geopolymeeri-injektoinnin avulla vältyttiin kokonaan lattioiden purkamiselta, ja lattioiden oikaisu oli mahdollista tehdä asukkaita häiritsemättä.

Geobearin ratkaisu

Työn tavoitteena oli nostaa lattiat takaisin alkuperäiselle korkeudelle siten, että lattioiden ja jalkalistojen väliset raot saatiin kokonaan umpeen, ja estää painumisen jatkuminen.

Lattiat oikaistiin poraamalla ensin pienet reiät painuneelle alueelle, minkä jälkeen lattian alle injektoitiin geopolymeeri. Paisuessaan materiaali tiivistää maa-ainesta, täyttää mahdolliset tyhjätilat ja nostaa lattian takaisin alkuperäiselle korkeudelle. Työ voidaan toteuttaa turvallisesti myös kohteissa, joissa on lattialämmitys tai viemäriputkia.

Painuneiden lattioiden oikaisu toteutettiin viidessä päivässä asukkaiden arkea häiritsemättä. Lisäksi osa työstä voitiin toteuttaa kokonaan rakennuksen ulkopuolelta käsin sokkelin läpi, minkä ansiosta työstä syntyneet häiriöt jäivät minimaalisiksi.

Lasermittalaitteet varmistivat millimetrin tarkan lopputuloksen.

 

 

Yhteistyö Geobearin kanssa on sujunut hyvin, ei mitään ongelmia.
– Henrik Lönnfeldt, tekninen isännöitsijä

 

LATTIOIDEN OIKAISU
KATEGORIA: Rivitalo
FOKUS: Lattioiden oikaisu
SIJAINTI: Etelä-Suomi
AJANKOHTA: Marraskuu 2020
TEKNOLOGIA: Geopolymeeri-injektointi

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Mitä on painuminen?
Miksi lattia painuu? 
Usein kysytyt kysymykset

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.