COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Talon painuminen tapahtuu usein hiljalleen vuosien saatossa, ja painumisen ensimmäisiä merkkejä voivat olla esimerkiksi seiniin ja sokkeliin ilmestyneet halkeamat. Myös Pukkilassa sijaitsevan omakotitalon asukkaat olivat kiinnittäneet huomiota talon ulkoseinän halkeamiin ja sisätilojen tapetin kupruiluun.

Tarkemmissa tutkimuksissa havaittiin, että talon kadunpuoleinen kulma oli painunut noin 4 x 4 metrin kokoiselta alueelta, ja kulmassa sijaitsevan huoneen sisällä oleva tasoero oli noin 20 millimetriä. Painumisen aiheuttajaksi epäiltiin tontin suuntaisesti kulkevan kadun perusparannustöitä, jotka olivat todennäköisesti synnyttäneet tärinää ja liikuttaneet maa-ainesta.

Jotta painuminen ei aiheuttaisi enää pahempia vaurioita, päätettiin se pysäyttää vahvistamalla kulman alla olevaa maaperää.

 

PUKKILA

 

Asiakkaan vaihtoehdot

Kuten aina isojen valintojen edessä, myös tätä päätöstä edelsi huolellinen taustatyö, jonka aikana talon asukkaat etsivät tietoa erilaisista vaihtoehdoista.

Jos kohteen vauriot ovat vielä pieniä, voi tilanteen kehittymistä jäädä joissakin tilanteissa seuraamaan. Tämä pitää sisällään kuitenkin aina ison riskin, sillä jos talon painuminen jatkuu, voi tilanteen korjaaminen olla myöhemmin paljon hankalampaa ja kalliimpaa.

Heikolle maaperälle rakennettavat talot usein paalutetaan, mutta paalutus ei aina sovellu jo olemassa olevien rakennusten tuentaan tai pienten alueiden käsittelyyn. Tällöin perustuksia ja maaperää on vahvistettava jollakin muulla tavalla, kuten polymeeri-injektoinnilla.

 

PUKKILA

 

Miksi Geobear?

Geobearilla on takanaan yli 35 vuoden kokemus ja toimintaa eri puolilla maailmaa, mikä toi asiakkaan mukaan turvallisuuden tuntua. Myös työlle tarjottu takuu madalsi kynnystä yhteydenottoon.

Geobearin ratkaisu

Ennen työn aloitusta tehdyissä geoteknisissä tutkimuksissa havaittiin, että tontin maaperä oli jo valmiiksi melko tiivistä. Maaperää päätettiin vahvistaa rakennuksen ulkopuolelta käsin injektoimalla painuneelle alueelle paisuvaa geopolymeeriä. Käsittely tehtiin suoraan anturan alapuolelle yhteen tasoon, ja sitä varten rakennuksen seinälinjalle porattiin kahdeksan pientä injektiopistettä.

Geopolymeeri-injektoinnin avulla maaperä saatiin vahvistettua ja tiivistettyä pieneltä alueelta tehokkaasti ja nurmikkoa pilaamatta. Injektoinnin aikana rakenteen liikkeitä seurattiin tasolaserilla millimetrin tarkkuudella, minkä avulla varmistettiin, ettei painunut kulma nouse liikaa. Työt olivat ohi yhdessä päivässä, ja nyt talo seisoo jälleen vakailla perustuksilla.

 

MAAPERÄN VAHVISTAMINEN

KATEGORIA…………………………….OMAKOTITALO
FOKUS………………MAAPERÄN VAHVISTAMINEN
SIJAINTI……………………………….PUKKILA, SUOMI
AJANKOHTA…………………………… KESÄKUU 2019
TEKNOLOGIA….. GEOPOLYMEERI-INJEKTOINTI

 

Vastaavanlaisia projekteja

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.