Tukholman ydinkeskustassa sijaitsevassa historiallisessa rakennuksessa Valhallavägenilla käynnistettiin asukkaiden viihtyvyysmyönteisen ajattelun pohjalta projekti, jonka tavoitteena oli ottaa virkistyskäyttöön 1900-luvun alussa rakennetun kerrostalon alakerta. Ideana oli rakentaa kellaritiloihin sekä kylpylä että myös urheilutilaa.

Kellaritilan kiviseinämät olivat kuitenkin heikkorakenteiset eivätkä näin ollen antaneet riittävää tukea tavoitetilaan nähden. Projekti haluttiin valmiiksi pikimmiten, rakennuksen historiaa kunnioittaen.

 

Korjausvaihtoehdot

Asiakkaan alkuperäisenä vaihtoehtona oli käyttää sementtipohjaista tuentamenetelmää joka käytännössä olisi tarkoittanut n. 2 kk kestävää projektia. Koska virkistyskäyttöön tarkoitettu tila haluttiin ottaa käytöön kuitenkin mahdollisimman pian, projektista vastaava urakoitsija otti yhteyttä Geobeariin. Lisäksi sementtipohjainen vahvistus olisi aiheuttanut ei-toivottuja valumia historiallisiin rakenteisiin. Geobear menetelmällä geopolymeerin kovettumisaika on lyhyt jolloin tuloksetkin ovat ko. kohteessa ja aplikaatiossa selkeästi paremmat.

 

Geobear ratkaisu

Geobearin kenttäasennus stabiloi historiallisen rakennuksen kellarin seinämät 3 viikon aikana. Näin asunto-osakeyhtiö pääsi remontoimaan kellaria haluttuun tarkoitukseen yli kuukautta aiemmin kuin vaihtoehtoisin menetelmin. Tämä oli pääasiallisin syy Geobearin valintaan. Lisäksi Geobear ratkaisujen ympäristöystävällisyys sekä ajankohta kohtasivat asiakkaan tarpeet.

seinän korjaus

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.