COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Taustahalkeama-tiiliseinassa

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa varasto- ja logistiikkatilan lattiat olivat päässeet painumaan paikoitellen useita senttejä. Myös rakennuksen väliseiniin oli syntynyt tyypillisiä painumisesta kertovia halkeamia ja murtumia, joista isoimmat ulottuivat lattiasta kattoon asti.

Syntyneet painumat ja vauriot eivät haitanneet tai vaarantaneet tilojen käyttöä, mutta vakuutusyhtiön suosituksesta ongelmaan päätettiin puuttua ja rakenteet korjauttaa.

Asiakkaan vaihtoehdot

Ratkaisuksi valittiin Geobearin geopolymeeri-injektointi, jonka tarkoituksena on pysäyttää rakenteiden painuminen ja siten lisävaurioiden syntyminen. Tämä tapahtuu vahvistamalla kantavaa maakerrosta paisuvalla geopolymeerillä.

Menetelmän aiheuttamat häiriöt ovat vähäiset, sillä se ei vaadi lainkaan kaivu- tai purkutöitä, ja menetelmä toi asiakkaan mukaan myös säästöjä esimerkiksi muuraukseen nähden.

Geobearin ratkaisuhalkeama-katonrajassa

Ongelmien arveltiin johtuvan rakennuksen alla olevan maaperän kokoonpuristumisesta, ja tilannetta oli ehditty seurata jo useamman vuoden ajan.

Maaperän kantokestävyyttä parannettiin injektoimalla paisuvaa geopolymeeriä noin 14-millisten reikien kautta suoraan painuneiden lattioiden ja väliseinien alle. Injektointipisteet porattiin noin metrin välein ja ulotettiin kahteen eri syvyystasoon.

Paisuessaan geopolymeeri täytti maaperässä mahdollisesti olevat tyhjätilat ja tiivisti ympärillään olevaa maa-ainesta. Kun maaperästä saatiin riittävästi vastapainetta, alkoi geopolymeeri myös nostaa yläpuolellaan olevia rakenteita. Injektointi suoritettiin ennaltamäärättyä injektointijärjestystä noudattaen, minkä avulla varmistettiin, ettei nosto pääse vaurioittamaan rakenteita.

Materiaali kovettui laatan alle minuuteissa luoden lattioille ja seinille kestävän tuen.

Työtä kontrolloitiin jatkuvasti tasolaserilla, minkä avulla voitiin varmistaa haluttu lopputulos.

Koska geopolymeeri-injektointi ei vaadi lainkaan kaivu- tai purkutöitä, työt oli myös mahdollista toteuttaa muita menetelmiä nopeammin – tällä kertaa työt olivat ohi noin viikossa. Myös Messu- ja Urheilukeskuksen väki pystyi käyttämään tiloja tavalliseen tapaan koko työn ajan.

 

Yhteistyö Geobearin kanssa on toiminut äärimmäisen hyvin.
– Seppo Välimäki, tekninen konsultti

LATTIAN JA VÄLISEINIEN STABILOINTI JA NOSTO

KATEGORIA: Julkiset rakennukset
FOKUS: Lattia ja väliseinät
PAIKKAKUNTA: Tampere
AJANKOHTA: Joulukuu 2021
TEKNOLOGIA: Geopolymeeri-injektointi

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.