COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Uuden endoskopiayksikön rakennustyöt olivat meneillään, ja kun ne on saatu päätökseen yksikkö tulee olemaan modernein ja suurin Englannissa. Kyseessä on 10 miljoonan punnan projekti, ja sen arvioitu valmistumisaika oli noin vuosi. Yksikkö tulisi lisäämään kapasiteettia kolmesta hoitohuoneesta seitsemään ja siten vastaamaan paremmin endoskopiatutkimusten kasvanutta tarvetta.

Yorkin sairaala rakennettiin 1960-luvun alkupuolella tiilestä. Monet sen osat on peruskorjattu vuosien saatossa, mutta endoskopiayksikkö tulee olemaan uudessa kerroksessa. Se rakennetaan sairaalan fysioterapialaitoksen yläpuolelle, josta on pääsy sairaalaan pohjakerroksessa. Olemassaoleva rakennus on betonianturalla ja tekniset tutkimukset paljastivat, että perustukset eivät tule kestämään ylimääräisten kerroksen aiheuttamaa kuormaa. Tästä syystä perustusten kantokykyä tuli lisätä huomattavasti.

Yorkin sairaala on opetuskäytössä sekä kattavasti akuuttia sairaala -ja erityisterveydenhoidon tarjoajana noin 800 000:lle ihmiselle, joten ratkaisun oli oltava häiriötön. Työ oli tehtävä niin, että sillä olisi vain vähän tai ei ollenkaan vaikutusta päivittäiseen toimintaan. Lisäksi ratkaisun tuli olla hyvin kustannustehokas. 

Kier Construction valittiin rakentamaan uutta endoskopiayksikköä, ja Curtis Engineering tarjosi konsultoivat insinöörit projektille. 

 

Asiakkaan vaihtoehdot

Kaikkia kriteereitä täyttäviä betonianturan kantokykyä parantavia vaihtoehtoja ei ollut monia. Kriteerit työlle olivat nopea ja tehokas mutta ennen kaikkea kiireisen sairaalan päivittäiselle toiminnalle minimaalista häiriötä aiheuttava. Yksi vaihtoehto olisi olemassa olevan rakennuksen purku ja uudelleenrakennus. Tämä olisi kuitenkin kasvattanut aikaskaalaa ja kustannuksia huomattavasti.

 

Miksi Geobear?

Tämän tyyppisiin projekteihin Geobear on ideaali ratkaisu. Kantokyvyn lisääminen betonianturaan uudesta kerroksesta syntyvän lisäpainon kannattelemiseksi ja samaan aikaan kiireisessä käytössä olevassa ympäristössä toimimisesta seuraavien haasteiden huomioonottaminen. 

Geobearin tarjoama ratkaisu oli erittäin nopea ja tehokas, ja tärkeämpänä siitä ei seurannut juuri lainkaan häiriötä sairaalaan normaaleille toiminnoille. Tarjous oli myös hyvin taloudellinen.

 

Geobearin ratkaisu

Meidän metodimme ovat ideaaliset kohteeseen, jossa kulku alueelle on rajattua, ja jossa toiminnan on jatkuttava rakennustöiden aikana. Käyttämämme prosessi koostuu geopolymeerin injektoinnista suoraan anturan alle.

Liikkuva yksikkömme sairaalarakennuksen vieressä pystyi pumppaamaan materialia letkuilla injektiopisteisiin, 40 anturaan ympäri rakennusta. Erittäin paisuva ja tiivis materiaalimme injektoidaan monesta pisteestä anturoiden alle. Materiaali kovettuu maaperässä muodostaen kiinteän pohjan perustuksille ja tarjoaa kapasiteetin kestämään lisäkuormitusta.

Maaperän kasvanut kantokyky tarkastettiin dynaamisilla penetrometrikokeilla. Geobear onnistui lisäämään maaperän kantokykyä 40:llä anturalla 250 kilonewtonia neliömetriä kohti, joka tarkoitti että rakennus pystyy helposti kestämään uuden kerroksen. 

 

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.