COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Joensuun harjoitusjäähalli pidetään jäädytettynä ympäri vuoden, jotta taitoluistelijat ja kiekkoilijat voivat ylläpitää taitojaan vuodenajasta riippumatta. Hallin laajennuksen yhteydessä hallin perustusrakenteina olevien anturoiden alapuolista maaperää tuli vahvistaa, jotta anturat pystyisivät kantamaan jopa 50% lisäkuormaa.

Asiakkaan vaihtoehdot

Vaihtoehtona olisi ollut mittava paalutustyö ja laajennuksen myötä kasvavien anturakuormien vieminen paalujen avulla syvemmälle maaperään. Kyseiset toimenpiteet olisivat vaatineet jääalueen purkamisen ja lopulta uudelleenrakentamisen. Kokonaisuudessaan nämä vaihtoehtoiset menetelmät olisivat sulkeneet hallin arviolta vähintään 4 kuukaudeksi pois jääurheilukäytöstä.

Geobearin ratkaisu ja lopputulos

Geobearin maaperän vahvistusmenetelmä valittiin nopeuden ja häiriöttömyyden vuoksi. Geopolymeeri-injektointi tapahtui pääosin hallin ulkopuolelta koska suurimman osan työalueesta kattanut jäädytysputkisto ei sallinut toimenpiteitä sisältä käsin. Anturoiden alapuolinen maaperä vahvistettiin 5 viikossa – juuri sopivasti harjoituskauden alkuun.

Vastaavanlaisia projekteja

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.