COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

16 millimetrin kokoista reikää porataan ja teräsputki kiinnitetään injektointia varten

Tausta

Kiinteistöpalveluja tarjoavalla L&T:llä työskentelevä Klas Lindgren johtaa Coopin päivittäistavarakauppaa Tukholman kaupunkialueeseen kuuluvassa Stuvstassa. Maa oli painunut myymälän ympärillä ja Klas otti yhteyttä Geobeariin kollegansa suosituksesta ongelman korjaamiseksi. Geobearin Nicklas Bosäter havaitsi kartoituskäynnin aikana painumista Coopin sisäänkäynnin rampeissa ja portaissa. Painuminen oli todennäköisesti jatkunut rakentamisesta lähtien ja sen uskotaan lisääntyvän muutaman senttimetrin vuosivauhdilla. Kivilaattojen ja ramppien väliin oli muodostunut useiden senttien tasoeroja, jotka vaikeuttivat ramppien käyttöä. Myös sisäänkäynnin perusseinän alle oli syntynyt tyhjätila. Klas halusi, että tasoerojen pienenevän ja tyhjätilan täyttyvän, jotta tuholaiset eivät pääse sen sisään. 

 

 

Asiakkaan vaihtoehdot

Geopolymeerien injektointi tarkistetaan lasermittauksen avulla

Vaihtoehtoinen ratkaisu olisi ollut tyhjätilan täyttäminen hiekalla ja sitten nostaa kivilaattoja. Toinen ratkaisu olisi repiä maa auki ja täyttää tyhjätila kevyemmällä materiaalilla ja sen jälkeen laittaa laatat takaisin paikoilleen tai korvata ne uusilla laatoilla. Maan repiminen olisi vaikeuttanut sisäänkäyntiä ja työt olisivat kestäneet pidempään kuin yön yli, jonka verran Geobearin työt kestivät.

 

Miksi Geobear?

 Geobearin ratkaisulla työ kesti vain 1 yön, eikä kivilaattoja täytynyt vaihtaa tai purkaa ramppien alueen nostamista ja tasoitusta varten. Tyhjätila vahvistettiin ja täytettiin, ja nyt se estää tuholaisia pahentamasta tilannetta. Coop pystyi myös täysin välttämään sisäänkäynnin ympäristössä olevia rajoitettuja alueita, mikä olisi vaikeuttanut asiakkaiden pääsyä ruokakauppaan ostoksille.

 

Tasoero katoaa geopolymeeri-injektoinnin jälkeen

Geobearin ratkaisu

 Geobearin asentajat injektoivat laajenevia geopolymeerejä vahvistaakseen savimaata noin 0,7-1 metrin syvyyteen laattojen alle pienentääkseen painumisriskiä. Toteutuksen aikana myös kivilaattoja nostettiin tasoerojen pienentämiseksi sekä niiden suoristamiseksi portaita ja ramppia kohti. Yhteensä tarvittiin 30 injektiota. Myös tyhjätila vahvistettiin ja täytettiin laajenevilla geopolymeereilla.

Lopputulos

 Geobearin asentajat injektoivat kaksikomponenttiseen liuokseen geopolymeereja teräsputkien kautta, joka asetetaan 16 millimetrin kokoisiin porausreikiin viistosti maan alle. Vahvistusta ohjaavat asentajat, jotka injektoivat pieniä määriä geopolymeerejä kerrallaan. Kuvissa on metallitelineitä, joihin on kiinnitetty lasermittari, jonka avulla pystytään millimetrin tarkkuudella ohjaamaan maan nostoa ja varmistamaan, että materiaalia injektoidaan oikea määrä. Vartin kuluttua injektoinnista pinta kestää taas painavaa kuormitusta. 

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.