COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Taustatehtaan painuneen lattian nosto

Tämä Fortune 500 -listalla oleva yritys on ollut aina sähköistämisen, automatisoinnin ja digitalisaation edelläkävijä, ja sen tehtaat on varustettu edistyneillä ja suurta tarkkuutta vaativilla instrumenteilla ja laitteilla. Yksi sen tehtaista sijaitsee Shanghaissa, Jinshanin alueella, jonka maaperä on tunnetusti pehmeää.

Jo pidempään kestäneen käytön jälkeen tehtaan ja varastotilojen lattioissa ja rakennuksen perustuksissa havaittiin vaihtelevissa määrin laajoja painuneita alueita, joissa painumien suuruus vaihteli 4 millin ja 170 millin välillä.

Kaikista vakavinta painuminen oli rakennuksen keskellä ja kulkureittien alueella, mikä vaikutti sekä tuotantolaitteisiin että tilojen käyttöön. Kokonaisuudessaan ongelma-alue kattoi yli 6000 m2:n kokoisen alueen. Jotta asiakas voisi saavuttaa vuotuiset tuotantotavoitteensa, se toivoi, että Geobear voisi korjata lattian laitteita siirtämättä ja tiloja sulkematta. Tehtaan lattia tuli oikaista ja tuotanto ja kulkuväylät palauttaa takaisin normaaliin käyttöön.

Asiakkaan vaihtoehdot

Asiakkaan käytettävissä oli vain muutamia sopivia vaihtoehtoja lattian nostamiseksi. Jos he olisivat käyttäneet korjauksessa esimerkiksi betonia tai sementtiä, heikko maaperä ei olisi todennäköisesti kestänyt syntyvää lisäkuormitusta, mikä olisi johtanut ennen pitkää painumisen jatkumiseen.

Paalutus puolestaan olisi luonut paljon pölyä ja muuttanut tehtaan rakennustyömaaksi pitkäksi aikaa. Kaikki laitteet olisi jouduttu poistamaan siksi aikaa käytöstä ja siirtämään muihin tiloihin. Toiminta olisi jouduttu keskeyttämään ja tarkat laitteet olisivat saattaneet myös vaurioitua, mikä olisi vaikuttanut niiden myöhempään käyttöön. Paalutukseen liittyvien riskien, sen pitkän keston ja ylimääräisten kulujen vuoksi paalutus oli poissuljettu vaihtoehto.

Miksi Geobear?tehtaan lattian nosto geopolymeerillä

Kun painuneen lattialaatan nosto tapahtuu tuotantotiloissa, tärkeintä on huolehtia siitä, että nosto toteutetaan laitteiden toimintaan vaikuttamatta. Geobearin ratkaisut mahdollistavat korjaustöiden toteuttamisen kapeilla käytävillä ja laitteiden väleissä niiden käyttöä häiritsemättä. Geopolymeeri kovettuu nopeasti, joten työt ovat nopeimmillaan ohi vain 30 minuutissa. Myös ympäristö otetaan huomioon, ja injektointireiät on mahdollista porata siten, ettei siitä syntyvä pöly pääse kosketuksiin herkkien tuotantolaitteiden kanssa.

Geobearin ratkaisu

Työmaalla toteutettujen penetrometrikokeiden ja mittausten jälkeen Geobearin asiantuntijat suunnittelivat saatujen tietojen, rakennepiirustusten ja asiakkaan aikaisemmin toteuttamien maaperätutkimusten pohjalta kohteeseen räätälöidyn injektointisuunnitelman. Koska ongelma-alueella sijaitsi runsaasti laitteita, korjauksen tarve oli erilainen eri alueilla ja koska erot painumien määrissä olivat suuria, olivat työmaan olosuhteet erityisen haastavat.

Painumien laajuudesta riippuen geopolymeerin injektointia varten porattavat reiät päätettiin sijoittaa 0,7–2 metrin välein, mikä takasi injektoitavan geopolymeerin tasaisen leviämisen käsiteltävälle alueelle ja painuneen lattialaatan tasaisen noston.

Geobearin tiimi hyödynsi noston apuna lasermittalaitteita, joiden avulla nostoa voitiin kontrolloida 1 mm:n tarkkuudella. Laatan alla geopolymeeri paisui, nosti tehtaan painunutta lattialaattaa ja vahvisti heikosti kantavaa maaperää.

Työn päätyttyä lattian tasaisuus varmistettiin vielä mittauksin. Lopputulos täytti asiakkaan odotukset, ja lattiat olivat käyttövalmiit heti korjauksen päätyttyä. Erilliselle lattian tasoittamiselle ei ollut enää tarvetta, ja mikä tärkeintä, työ valmistui nopeammin kuin mitä asiakkaan kanssa oli alunperin sovittu.

 

LATTIALAATAN NOSTO

Kategoria: Tehdaskiinteistöt
Fokus: Lattialaatan nosto
Paikkakunta: Shanghai, Kiina
Ajankohta: Tammikuu 2022
Teknologia: Geopolymeeri-injektointi

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.