COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Taustauima-allas-maaperan-tiivistaminen

Keskisessä Isossa-Britanniassa sijaitsevan uimahallin allas tarvitsi kiireellistä maaperän tiivistystä kiertovesiputkien rikkoutumisesta syntyneen vesivuodon takia. Huomattavan vesihävikin vuoksi pääuima-allas jouduttiin sulkemaan.

Putkiston korjaamisen yhteydessä tarkastettiin myös allashallin ja lastenaltaan ympäristö. Tutkimukset osoittivat, että rikkoutuneen putkiston ympärillä oleva täyttö oli enimmäkseen löyhää ja saattaisi painua edelleen, mikä voisi saada myös putkiston taipumaan. Tämä puolestaan saattaisi johtaa putkien ja putkiliitosten löystymiseen ja sitä kautta uusiin vuotoihin.

Kiireelliset korjaustyöt olivat tarpeet, jotta putkiston ympärillä olevaa täyttöä saataisiin tiivistettyä ja uudet vuodot estettyä.

Geobear pyydettiin paikan päälle arvioimaan tilannetta ja geopolymeeri-injektoinnin soveltuvuutta ongelmaan.

Asiakkaan vaihtoehdot

Geobear hyödyntää ratkaisuissaan paisuvaa geopolymeerimateriaalia, jonka avulla altaan ympärillä oleva täyttö oli mahdollista tiivistää vain päivissä.

Muut tähän ongelmaan sopivat ratkaisut olisivat edellyttäneet kaivutöitä tai sementti-injektointia, jotka olisivat puolestaan vieneet kuukausia. Koska uima-allas oli ollut suljettuna jo pitkään, oli asiakkaan löydettävä liikekiinteistönsä tilanteeseen nopea ratkaisu.

Geobearin ratkaisu

Geobearin injektointimenetelmässä paisuva materiaali viedään suoraan löyhään täyttöön tai maaperään.

Prosessissa injektoidaan kaksikomponenttista materiaalia, jolloin komponentit toisiinsa reagoidessaan muodostavat voimakkaasti paisuvaa geopolymeeriä. Geopolymeeri tunkeutuu täyttöön tai maaperään täyttäen tyhjätilat ja tiivistäen alueen. Lopputuloksena on paremmin kantava rakenne, joka pienentää painumisen riskiä ja kestää myös suurempia kuormituksia.

Projekti vaati kaikkiaan 120 yksittäistä injektointipistettä, jotka sijoitettiin tasaisesti kahden altaan viereen. Altaita ei tarvinnut tyhjentää työn takia, vaan injektointipisteet porattiin 500 mm:n päähän altaiden seinämistä ja 2 metriä laatan alapuolelle.

Porattuihin injektointipisteisiin Geobearin asentajat asensivat teräsputket, joiden kautta geopolymeeri voitiin viedä vaadittuihin syvyyksiin. Injektoinnin jälkeen putket katkaistiin ja reiät paikattiin.

Työ valmistui kaikkiaan 7 päivässä.

Allas luovutettiin takaisin asiakkaalle, joka puolestaan pääsi luovuttamaan sen edelleen uimareiden käyttöön.

 

Hyödyllisiä linkkejä

Palvelut: maaperän kantokestävyyden parantaminen

Poissa silmistä, poissa mielestä – kuinka putkivuoto saa aikaan massiivisen päänsäryn?

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.