COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Vuonna 1790 rakennettu vankila skotlannissa sijaitsevan Dumbartonin linnan alueella oli liikkunut 15mm vuodesta 1989 alkaen. Sen seinä poikkesi itse asiassa 145mm pystysuorasta. Kivirakennus on pystytetty kivistä tehdyille perustuksille, jotka ovat 1,2 metriä maanpinnan alapuolella. Takaseinä ja eteläpuolinen katonharja ovat lähellä kalliota, ja muut seinät ovat savisen täyttömaan päällä neljään metrin syvyyteen asti. Näiden seikkojen lisäksi veden valuminen kalliota pitkin rakennusta päin olivat aiheuttaneet epätasaista painumista. 

Geobearin ratkaisu

Geobearin tehtävänä oli vakauttaa rakennusta ilman että se asettuu uudelleen aikaisempien korjausten vuoksi, sillä se oli saattanut vaarantaa rakennuksen muita osia.

Huomioon oli myös otettava kohteen sijainti. Kyseessä on historiallinen linna, joten sinne ei kulje lainkaan tietä.

Ratkaisumme vaati siis materiaalin pumppaamista yli 200 metrin päässä olevasta kuorma-autosta. Tämä on pisin etäisyys ja korkeus, jonka päästä olimme koskaan toimittaneet materiaalia työmaalle. Geopolymeeria injektoitiin yhteensä 23 injektoinitpisteestä rakennuksen ulkopuolelta ja kolmesta pisteestä sen sisäpuolelta. Injektointien syvyys vaihteli 3,7 ja 4,2 metrin välillä.

 

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.