COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Ruotsalaisen Maxfastigheterin omistama liikekiinteistö on rakennettu vuonna 2008, ja tällä hetkellä sitä vuokraa viljelyyn, eläimiin ja luontoon erikoistunut Granngården. Karlstadissa sijaitsevassa Granngårdenin myymälässä on neliöitä kaikkiaan 1600, ja se palvelee asiakkaitaan aamusta iltaan.

Ongelma

Betonilattian painumisen myötä myymälässä oli mitattu lähes 120 mm:n tasoeroja. Vinon lattian takia asiakkaiden oli vaikea ohjailla ostoskärryjään turvallisesti.

Maxfastigheter halusi luonnollisesti korjata ongelman varmistaakseen, että myymälä olisi parhaassa mahdollisessa kunnossa, ja samalla välttää Granngårdenin liiketoimintaan kohdistuvat häiriöt.

He ottivat yhteyttä Geobeariin löytääkseen tilanteeseen sopivan ratkaisun.

 

Ratkaisu

Betonilaatan alla oli paksu styrox-eristekerros ja täyttömateriaalia, jota seurasi pehmeämpi savi. Tiimimme havaitsi, että injektoinnin aikana styrox ei kuitenkaan tarjonnut tarvittavaa vastapainetta, vaan puristui kokoon. Siksi kehitimme ongelmaan vaihtoehtoisen menetelmän, jossa injektoimme ensin suojaavan geopolymeerikerroksen eristekerroksen alle täyttömateriaaliin, mitä seurasi toinen injektointi lattiarakenteen nostamiseksi.

Lopputulos

Geobear vahvisti maaperän ja nosti painunutta betonilaattaa jopa 120 millimetriä kaikkialta myymälästä. Töitä tehtiin pelkästään öisin myymälän ollessa suljettuna, minkä ansiosta myymälä pystyi palvelemaan asiakkaitaan tavalliseen tapaan päivisin. Työ toteutettiin alkuvuodesta 2020, ja se vei vain 7 viikkoa.

 

LATTIAN NOSTO JA MAAPERÄN VAHVISTAMINEN
KATEGORIA……………MYYMÄLÄ
FOKUS.…………………..LATTIAN NOSTO
SIJAINTI…………….…..KARLSTAD, RUOTSI
AJANKOHTA …..…..…TAMMI-HELMIKUU 2020
TEKNOLOGIA…….……GEOPOLYMEERI-INJEKTOINTI

Hyödyllisiä linkkejä:

Miksi lattia painuu?
Lattian nosto geopolymeerillä
Geobearin ratkaisut liikekiinteistöille

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.