COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Ruotsalaisen Maxfastigheterin omistama liikekiinteistö on rakennettu vuonna 2008, ja tällä hetkellä sitä vuokraa viljelyyn, eläimiin ja luontoon erikoistunut Granngården. Karlstadissa sijaitsevassa Granngårdenin myymälässä on neliöitä kaikkiaan 1600, ja se palvelee asiakkaitaan aamusta iltaan.

Ongelma

Betonilattian painumisen myötä myymälässä oli mitattu lähes 120 mm:n tasoeroja. Vinon lattian takia asiakkaiden oli vaikea ohjailla ostoskärryjään turvallisesti.

Maxfastigheter halusi luonnollisesti korjata ongelman varmistaakseen, että myymälä olisi parhaassa mahdollisessa kunnossa, ja samalla välttää Granngårdenin liiketoimintaan kohdistuvat häiriöt.

He ottivat yhteyttä Geobeariin löytääkseen tilanteeseen sopivan ratkaisun.

Ratkaisu

Betonilaatan alla oli paksu kerros solumuovia ja täyttömateriaalia, jota seurasi pehmeämpi savi. Tiimimme havaitsi, että injektoinnin aikana solumuovi ei kuitenkaan tarjonnut tarvittavaa vastapainetta, vaan puristui kokoon. Siksi kehitimme ongelmaan vaihtoehtoisen menetelmän, jossa injektoimme ensin suojaavan geopolymeerikerroksen solumuovin alle täyttömateriaaliin, mitä seurasi toinen injektointi massan, solumuovin ja betonilaatan nostamiseksi.

Lopputulos

Geobear vahvisti maaperän ja nosti painunutta betonilaattaa jopa 120 millimetriä kaikkialta myymälästä. Töitä tehtiin pelkästään öisin myymälän ollessa suljettuna, minkä ansiosta myymälä pystyi palvelemaan asiakkaitaan tavalliseen tapaan päivisin. Työ toteutettiin alkuvuodesta 2020, ja se vei vain 7 viikkoa.

Vastaavanlaisia projekteja

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.