Ongelma

Talon paikalla oli 1960-luvulla sorakuoppa, joka oli täytetty huonosti. Maaperä ei kantanut kunnolla, ja yksi talon kulmista alkoi vajota heti, kun perustusten päälle tuli painoa. Talon kulmaa yritettiin nostaa tunkeilla ja uretaanimassalla ensimmäisen kerran vuonna 1998, mutta kulma vajosi uudelleen vuonna 2007. Välittömästi talon alle ruiskutettu uretaanimassa auttoi asiaa väliaikaisesti, mutta se ei kuitenkaan ratkaissut ongelmaa, koska täyttömaata ei saatu vakiinnutettua paikoilleen. Tilanne paheni entisestään, kun talon kulmalla ollut sadevesiputki murtui ja vettä pääsi anturan alle. Kulma putosi uudelleen lähes 20 senttimetriä.

Ratkaisu

Projektin alkaessa vuonna 2009 talon etukulma oli niin alhaalla, että huoneiden vinouden huomasi heti sisään astuessa. Perustukset päätettiin tukea ja talon kulma nostaa PowerPile-geopolymeeripilareiden avulla. Pilareita asennettiin yhteensä kaksikymmentä kappaletta. Asennetut pilarit olivat noin neljän metrin pituisia, ja ne ulottuivat talon alla olevaan kallioon asti.

Lopputulos

Korjaustyöt kestivät noin kaksi päivää, minkä jälkeen talo oli suorassa. Vielä tärkeämpää on kuitenkin se, että tällä kertaa perustukset tuettiin peruskallioon asti. Korjaustyöt sujuivat erittäin siististi. Pilareiden asentamista varten lattiaan porattiin vain pienet reiät, jotka peitettiin heti korjauksen jälkeen. Puutarhaan ei jäänyt korjauksesta mitään jälkiä. Asukkaat pystyivät jatkamaan päivittäisiä kotiaskareitaan koko korjauksen ajan.

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.