COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Padasjoen kauniisiin maisemiin perustettu kesämökki oli painunut erityisesti toisesta takanurkastaan.

Mökin omistaja Markku Vesikallio oli kiinnittänyt ongelmaan huomiota ensimmäisen kerran jo muutama vuosi sitten, sillä sadevedet eivät tuntuneet ohjautuvan kunnolla pois, vaan jäivät räystäskouruun seisomaan. Myös ilmalämpöpumpun asennuksen aikana huomattiin, että mökin takaseinä oli hieman vinossa.

Koska suunnitelmissa oli laajentaa mökkiä järven suuntaan, oli mökkiä oikaistava ja varmistettava, että se olisi suorassa ennen remontin aloittamista.

kesämökin oikaisu geobearMiksi Geobear?

Loivalle järvenrantatontille rakennettu kesämökki on valmistunut vuonna 1978. Sauna, takka ja puuhella lepäävät betonilaatan päällä, mutta muuten mökki on perustettu pilareiden varaan.

Eri vaihtoehtoja vertaillessaan geopolymeeri-injektoinnissa Vesikalliota kiinnosti erityisesti työn häiriöttömyys.
– Katsoin, että tämä vaikutti järkevimmältä vaihtoehdolta, sillä se ei vaatinut kaivutöitä, Vesikallio taustoittaa.

Geobearin ratkaisu

Tehdyn tasomittauksen mukaan kesämökki oli painunut lattiapinnasta mitattuna keskimäärin 26 millimetriä ja julkisivusta mitattuna 35 millimetriä.

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi paisuvaa geopolymeeriä päätettiin injektoida kahteen tasoon noin 1,5–2 metrin syvyyteen. Paisuessaan geopolymeeri tiivistää ja vahvistaa ympärillään olevaa maa-ainesta ja nostaa samalla yläpuolellaan olevia rakenteita takaisin niiden alkuperäiselle korkeudelle.

Maaperää vahvistettiin ja rakenteita oikaistiin kaikkiaan 10 pilarin alueelta. Työtä seurattiin koko injektoinnin ajan lasermittalaitteilla, minkä avulla varmistettiin tarkasti haluttu lopputulos.

 

KESÄMÖKIN OIKAISU
KATEGORIA: Vapaa-ajan asunto
FOKUS: Maaperän vahvistaminen ja oikaisu
SIJAINTI: Padasjoki, Suomi
AJANKOHTA: Toukokuu 2020
TEKNOLOGIA: Geopolymeeri-injektointi

Vastaavanlaisia projekteja

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.