COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Ongelma

Killarneyhin Irlantiin rakennettavan uuden hotellin kaivutöiden aikana kaivantoon vapautui suuria määriä vettä. Pohjaveden pinta oli alueella noin metrin syvyydessä maanpinnan alla. Kun kaivanto ulottui 6–7 metrin syvyyteen, tulviminen aiheutti jatkuvasti ongelmia. Tulviminen jatkui uppopumpuista, kohteen reunojen kaivinpaalutuksesta ja paalutuksen taakse pumpatusta betonista huolimatta.

”Paalujen välillä oli isoja aukkoja, ja koska pohjaveden pinta oli korkealla, vesi virtasi sisään kaivamisen aikana. Yritimme tiivistää kaivantoa betonisementtivalulla, mutta tulos ei ollut kovin hyvä, sillä se huuhtoutui pois.”

Ratkaisu

Geobear käytti paalutuksen taakse metrin välein ja kahden metrin päähän paalutuksen pohjasta injektoitavaa, veden kanssa reagoimatonta erikoisgeopolymeeria. Injektoinnin jälkeen nestemäinen geopolymeeri kovettuu muutamassa sekunnissa muodostaen suljetun ja läpäisemättömän umpisoluesteen, joka tiivisti paalujen välissä olleet aukot. Tiimimme työskenteli kohteessa 15 päivää. Tarkoituksena oli pysäyttää veden tulo kaivantoon, jotta rakentamista voitaisiin jatkaa.

 

”Jouduimme lopettamaan kaivamisen, koska liikaa vettä tulvi kaivantoon. Jos emme olisi saaneet apua Geobearilta, en usko, että olisimme päässeet kellarikerrosta varten tarvittavaan syvyyteen. Olemme lopputulokseen
hyvin tyytyväisiä. Jos jollakulla on vastaavanlainen ongelma, suosittelen tätä ratkaisua lämpimästi. Se todella toimii.”
– Sean O’Callaghan, Sean Clifford Contractorsin työmaapäällikkö

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.