COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Skå IK:n kotiareenalla Allhallenilla oli merkittäviä ongelmia jääkiekkokaukalon lattian kanssa. Rakennuksen painumaongelman takia osa kaukalon lattiasta oli painunut yli 10 senttimetriä.

Jääkiekkokaukalon jäädyttäminen on taitolaji. Jos jää on liian paksu, sen pinnasta tulee pehmeä – asia, jota luistelijat eivät arvosta. Jos taas jää on liian ohut, lävistävät luistimet sen, ja sitä on tietysti myös vältettävä.

Jäähalli, jonka kaukalossa on yhtä suuria korkeuseroja kuin Allhallenilla, kohtaa ongelmia, kun kaukaloa aletaan jäädyttää. Jotta jäästä saataisiin tasainen, kaukalon painuneimpiin osiin tarvitaan paljon enemmän vettä. Se paitsi hankaloittaa jään kunnossapitoa, myös lisää jäähallin lattiaan kohdistuvaa kuormitusta saaden lattian vajoamaan entisestään.

Allhallen

Korjausvaihtoehdot

Yhtenä vaihtoehtona olisi ollut valaa koko kaukalo uudelleen, jotta siitä olisi tullut jälleen tasainen. Se ei olisi kuitenkaan ratkaissut ongelman ydintä eli painumaongelmaa, joka johtui muun muassa rakennuksen alla olevan savisen siltin konsolidoitumisesta. Ratkaisu olisi siis ollut vain väliaikainen.

Toisena vaihtoehtona olisi ollut jäähallin alla olevan maaperän paaluttaminen. Paalutus olisi kuitenkin vienyt useita viikkoja, minkä lisäksi koko kaukalo olisi jouduttu purkamaan ja koko lattia, jäähdytysjärjestelmä mukaan lukien, poistamaan. Kustannukset olisivat olleet erittäin suuret.

Miksi asiakas valitsi Geobearin?

Allhallen päätti turvautua Geobearin menetelmiin ratkaistakseen jäähallin ongelman. Ratkaisu kattoi sekä perimmäisen ongelman eli heikon maaperän, joka painui ja joka stabiloitiin Geobearin menetelmällä siten, että painumista ei enää tapahdu, että ratkaisun epätasaiseen kaukaloon, joka nostettiin toivotulle tasolle.

Geobear injektoi materiaalin jääkiekkokaukalon läpi lattian jäähdytysputkien väleistä. Tämä tarkoitti sitä, että Allhallen välttyi kaikilta ylimääräisiltä kuluilta ja huolilta, joita lattian purkamisesta olisi syntynyt.

Geobearin ratkaisu ja lopputulos

Geobear toteutti lattianstabiloinnin ja -noston Allhallenissa korjatakseen painumaongelman sekä palauttaakseen lattian toivotulle tasolle.

Geobearin ratkaisussa geopolymeeria injektoitiin jäähallin betonilaattojen alapuolelle pienten lattiaan porattujen reikien kautta. Nopeasti paisuva ja erittäin kestävä geopolymeeri stabiloi ja nosti jäähallin kaukalon. Työ toteutettiin neljän työpäivän aikana – samaan aikaan, kun jäähallissa toteutettiin muita kunnostustöitä.

Allhallen

 

STABILOINTI JA LATTIAN NOSTO

KATEGORIA…………………………………. JÄÄHALLI
FOKUS………………………………………….. LATTIA
SIJAINTI………………………………………. FÄRINGSÖ, RUOTSI
AJANKOHTA……………………………….. HUHTIKUU 2018
TEKNOLOGIA………………………………. GEOPOLYMEERI-INJEKTOINTI

Vastaavanlaisia projekteja

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.