COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Heathrow on yksi maailman vilkkaimmista lentokentistä palvellen miljoonia matkustajia vuosittain. Vuonna 2022 Geobearia pyydettiin vahvistamaan terminaali 3:n (T3) maaperää geopolymeerillä, mikä mahdollistaisi terminaalin pystysuuntaisen laajentamisen myöhemmin. Perinteinen betonin käyttöön nojaava korjausmenetelmä olisi vienyt jopa kaksi kuukautta. Geobearin innovatiivinen ratkaisu oli menetelmänä neljä kertaa nopeampi, ja työ valmistui kahdessa viikossa.  

Haasteet

Projektissa oli useita haasteita, sillä työt täytyi toteuttaa vilkkaassa lentokenttäympäristössä sen toimintaa häiritsemättä ja matkustajien turvallisuutta vaarantamatta. Geobearin tiimin oli myös huomioitava maan alla kulkeva tekniikka, mikä vaati työn tarkkaa suunnittelua ja toteutusta. 

Ratkaisu

Geobearin suunnittelutiimi käytti Plaxis-ohjelmaa mallintaakseen ja suunnitellakseen ratkaisun, joka vastasi asiakkaan tarpeita. Tarkoituksena oli lisätä perustusten kantokestävyyttä geopolymeeri-injektoinnilla, mikä ei vaadi lainkaan kaivutöitä. Tämä tekee lähestymistavasta paitsi nopeamman myös ympäristön kannalta kestävämmän.

Projekti toteutettiin onnistuneesti asiakkaan asettamassa aikataulussa ja budjetissa lentokentän toimintaa häiritsemättä. Geobearin menetelmällä perustusten kantokestävyyttä saatiin lisättyä jopa 70 %, mikä tarjosi vankan pohjan terminaalin pystysuuntaisille laajennustöille. Geopolymeeri-injektoinnilla oli myös merkittäviä etuja kestävyyden kannalta, sillä se vähensi projektin hiilijalanjälkeä jopa 60 %:lla perinteisiin betonia ja sementtiä hyödyntäviin menetelmiin verrattuna. 

Lopputulos

Geobearin innovatiivinen pohjanvahvistusratkaisu Heathrow’n T3:ssa kuvaa hyvin yrityksen sitoutumista kestäviin menetelmiin, innovaatioihin ja erinomaiseen suunnitteluun. Projekti sekä tarjosi asiakkaan kannalta erinomaisia tuloksia että auttoi pienentämään projektin ympäristövaikutuksia. Menestyksekkäästi toimitettu projekti on vahvistanut Geobearin mainetta johtavana pohjanvahvistusratkaisujen tarjoajana. 

 

Projektimme hyötyi suuresti Geobearin ammattimaisista geotekniikan ratkaisuista. Rakennusta aiottiin laajentaa ylöspäin, minkä vuoksi olemassa olevia perustuksia oli vahvistettava. Olimme alun perin ehdottaneet betoniperustusten laajentamista, mikä olisi ollut kallis ja haastava urakka. Konsultoituamme Geobearin suunnittelijoita ja tarkistettuamme olemassa olevat maaperäolosuhteet heidän kanssaan pystyimme käyttämään yhtä heidän innovatiivisista ratkaisuistaan: maaperän kantokestävyyttä parannettiin injektoimalla geopolymeeriä olemassa olevien perustusten alle, mikä auttoi niitä kestämään laajennusosan luomaa kuormitusta. Tämä oli koko projektin kannalta valtava etu säästäen kustannuksia, aikaa ja ollen ympäristön kannalta kestävämpi ratkaisu. Geobear seurasi myös rakennuksen liikkeitä ja avusti urakoitsijaa injektointityön aikana eliminoidakseen toteutusvirheet ja antoi paljon hyviä neuvoja injektointien laajuudesta. Lopputulos oli erittäin vaikuttava ja onnistunut. Geobearin kanssa oli ilo työskennellä koko suunnittelu- ja rakennusprosessin ajan. Suosittelemme heitä erittäin mielellämme ja toivoisimme näkevämme heidän innovatiivisia, vähemmän invasiivisia ratkaisuja käytettävän useamminkin. 

Steve Pinnegar, C&S Director, BakerHicks

 

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.