COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Näin voit nostaa kiinteistösi myyntihintaa myös talvella

(13/01/2021)

Koti, elämäsi isoin investointi

Talon ostaminen on usein yksityiselämäsi isoin investointi. Kiinteistöjen hinnat ovat korkeita erityisesti tiheään asutuilla alueilla, joissa kysyntä saattaa ylittää tarjonnan. Tämä on nähtävissä varsinkin pääkaupunkiseudulla, mutta asuntojen hinnat ovat nousseet muutamassa vuodessa myös monessa pienemmässä kaupungissa.

Talven kynnyksellä on mukavaa, että talomme on rakennettu kestämään kylmiä ja sateisia syksyjä sekä lumisia ja ankaria talvia. Toisaalta tämä edellyttää korkealaatuisia rakenteita. Maapallon lämpimissä kolkissa sijaitsevat talot eivät vaadi samanlaisia pakkasasteilta suojaavia eristekerroksia tai rakennustekniikoita, minkä takia talon rakentaminen on siellä edullisempaa. Nämä seikat heijastuvat suoraan myös suomalaisten talojen korkeisiin hintoihin.

Kun elämäntilanteet muuttuvat, ihmiset muuttavat isompiin tai pienempiin asuntoihin. Tässä vaiheessa jokainen myös haluaa saada myymästään talosta parhaan mahdollisen hinnan rahoittaakseen uutta hankintaa mahdollisimman pitkälle. Parhaan mahdollisen hinnan saaminen riippuu kuitenkin hyvin paljon itse talon kunnosta. Tarkat dokumentit tehdyistä kunnostustöistä ja tutkimuksista auttavat myyjää perustelemaan kiinteistön arvon potentiaaliselle ostajalle.

Kun talon arvo laskee

Huonot maaperäolosuhteet ovat ongelma, johon kodinomistajat toisinaan törmäävät. Riippumatta rakennuksen iästä maaperän olosuhteet voivat muuttua ajan saatossa esimerkiksi tärinän, pohjaveden tasossa tapahtuneiden muutosten tai muiden ulkoisten tekijöiden takia. Kaupunkialueet ovat erityisen haavoittuvaisia, koska kaupungeissa toteutetaan usein laajoja rakennustöitä tai kunnostusprojekteja, jotka saattavat vaikuttaa ympäröivään maaperään. Jos maaperässä tapahtuu muutoksia, se voi menettää kantokykyään, mikä voi puolestaan johtaa erilaisiin painumaongelmiin.

Painuvan talon tunnistaa yleensä halkeilevista seinistä, epätasaisista lattioista tai toimimattomista viemäreistä. Riippuen siitä, kuinka pahaksi painumaongelma on päässyt, vahingot voivat johtaa aina esteettisistä haitoista kosteusongelmiin. Hiljalleen kehittyvät viat tarkoittavat sitä, että taloon kätkeytyy potentiaalisia vaurio- ja korjauskustannuksia, ja jos ongelmia ei hoideta ajoissa, kustannukset voivat nousta hyvinkin korkeiksi.

Ja samalla kun talon lattiat painuvat, painuu myös rakennuksen arvo. Tämä vaikuttaa luonnollisesti myös rakennuksen myyntihintaan.

Tuhansien eurojen arvonnousu

Painuvien kohteiden kanssa työskennellessämme olemme huomanneet, että myyjän täytyy usein laskea myymänsä talon hintaa, jos talossa on korjaamaton painumaongelma. Samanlaisen huomion on tehnyt myös Turun alueella kiinteistöjä välittävä Helena Koivisto Solid Housesta.

Perustukset ja katto ovat yksi ostajia eniten kiinnostavista asioista. Erityisesti jos uudessa tai uudehkossa talossa, esimerkiksi 1980-, 1990- tai 2000-luvulla rakennetussa talossa, tapahtuu painumista, ensimmäisenä mieleen tulee rakennusvirhe tai maaperän ongelmat. Jos ongelmaa ei korjaa, voi talon joutua myymään puoli-ilmaiseksi.

Vanhoissa taloissa ostajat hyväksyvät pienet kallistumat helpommin, mutta siltikin hintaa joudutaan pääsääntöisesti laskemaan.

Esimerkiksi Turussa hyvällä sijainnilla olevasta ja täysin saneeratusta 1950-luvun rintamamiestalosta voi saada markkinoilla 270 000 euroa, mutta talon painuessa hinta voi pudota yli 30 000 euroa, Koivisto kertoo.

Painumaongelmasta kärsivä talo voi siis olla talon sijainnista, iästä ja ongelman laajuudesta riippuen 5–50 % edullisempi kuin talo, jossa painumaongelmaa ei ole. Hinnan lisäksi talon painuminen vaikuttaa merkittävästi sen myyntiaikaan.

Näin nostat kiinteistösi myyntihintaa nopeasti ja yksinkertaisesti myös talvella

Painumaongelmia voidaan korjata yksinkertaisesti ja tehokkaasti ympäri vuoden. Nopein ja kustannustehokkain tapa on lisätä rakennuksen alla olevan maaperän kantokykyä. Geobear on kehittänyt menetelmän, jossa nestemäistä geopolymeeriä injektoidaan rakennuksen alla olevaan maaperään. Maaperässä geopolymeeri paisuu tiivistäen maaperää ja lisäten näin sen kantokestävyyttä. Heti käsittelyn jälkeen maaperä on riittävän vahva kantamaan rakennuksen painon ja pysäyttämään mahdolliset lisäpainumat.

Itse prosessi on nopea ja siisti, ja se voidaan toteuttaa myös talvella. Lisäksi talon painumaongelmat voidaan korjata yleensä muutamassa päivässä sillä aikaa, kun olet itse töissä ja lapsesi koulussa. Toisin sanoen sinun ei tarvitse muuttaa pois kodistasi korjaustöiden takia. Käytettävät materiaalit ovat testattuja ja ympäristön kannalta turvallisia, ja niiden elinikä ylittää 100 vuotta. Työlle annetaan aina takuu, joka on voimassa myös silloin, kun omistaja vaihtuu.

Maaperän vahvistaminen nostaa kiinteistön arvoa merkittävästi verrattuna tilanteeseen, jossa talo myydään ongelmineen. Markkinatutkimuksista saadut luvut osoittavat, että korjausprojekti antaa myyjälle hyvän tuoton, sillä se nostaa myytävän kiinteistön arvoa.

Jos olet myymässä taloasi (tai aiot tehdä niin tulevaisuudessa) ja epäilet, että talosi kärsii painumaongelmasta, ota yhteyttä Geobeariin. Me kartoitamme painumaongelman laajuuden ja autamme sinua eteenpäin, jotta talosi olisi myyntikunnossa heti kevään koittaessa.

 

talon oikaisu talvella

 

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.