COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Mitkä osat Suomesta kärsivät painumisongelmista?

(09/03/2023)

Mitkä alueet ovat alttiimpia?

 

Painuminen on yleistä monessa osassa Suomea geologisten ja ympäristön ominaisuuksien vuoksi. Olemassa ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka monta prosenttia Suomesta kärsii painumisesta, mutta on selvää että osassa maasta ongelmia on enemmän.

 

Yksi päätekijä tiettyjen alueiden painumaherkkyydelle on turve. Se on orgaanista maa-ainesta, jota muodostuu osittain hajonneen kasvimateriaalin kertymisestä. Turve on yleistä monilla Suomen alueilla, erityisesti pohjoisissa ja keskisissä osissa, ja ovat erityisen alttiita painumiselle ja painumisvaurioille korkean puristuvuutensa ja alhaisen kantavuutensa vuoksi.

 

Muut tekijät, jotka voivat edistää painumista Suomessa ovat saviset maaperät, jotka voivat kutistua ja turvota kosteuspitoisuudesta riippuen, ja muutokset pohjaveden tasoissa ilmastonmuutoksen tai ihmisten toimintojen, kuten maankuivatuksen, seurauksena.

 

Kaiken kaikkiaan painumista voi esiintyä monilla Suomen alueilla, mutta tietyt alueet ovat alttiimpia tiettyjen maalajien tai muiden ympäristötekijöiden vuoksi. On tärkeää, että rakennusinsinöörit ja muut ammattilaiset ottavat huomioon paikalliset olosuhteet infrastruktuurin suunnittelussa ja rakentamisessa, jotta painumisvaurioiden ja painumisen riskiä voidaan lieventää.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.