COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Minkälaisia maaperäolosuhteita Suomessa on?

(09/03/2023)

Suomessa on monipuolisesti erilaisia maaperäolosuhteita, koska topografia, geologia ja ilmasto vaihtelevat eri osissa maata. Tässä muutamia yleisiä maaperäolosuhteita Suomessa:

Moreenikerrostumat: Suomi on suurelta osin peitetty moreenikerrostumilla, jotka koostuvat erilaisista seoksista hiekkaa, silttiä ja savea. Nämä kerrostumat voivat olla hyvin vaihtelevia koostumuksen, tiheyden ja läpäisevyyden suhteen.

Kallioperä: Kallioperä on läsnä monilla Suomen alueilla ja voi vaihdella kovasta graniitista pehmeämpiin sedimenttikiviin. Kallioperän ominaisuudet voivat vaikuttaa päällä olevan maaperän ja maaperäolosuhteiden ominaisuuksiin.

Turve: Turvekerrostumat löytyvät monilta Suomen alavilta alueilta ja ne voivat olla useita metrejä syviä. Turvemaat voivat olla erittäin puristuvia, ja niillä voi olla alhainen leikkauslujuus ja korkea vesipitoisuus.

Rannikkomaat: Suomella on pitkä rannikko, ja näillä alueilla olevaa maaperään voi vaikuttaa meri, jolla on vaihteleva suolapitoisuus ja mineraalipitoisuus.

Ikirouta: Suomen pohjoisimmilla alueilla on ikirouta-alueita, joissa maa pysyy jäätyneenä ympäri vuoden.

Maaperä- ja maaperäolosuhteet Suomessa voivat olla haastavia rakennus- ja infrastruktuurihankkeille, joissa on vaihtelu maaperän ominaisuuksissa, korkea vesipitoisuus ja mahdollisuus painumisvaurioihin ja painumiseen.

Kuitenkin on olemassa joukko tekniikoita, joilla näihin ongelmiin voidaan puuttua, mukaan lukien geotekniset ratkaisut, kuten geopolymeerihartsin injektointi.

 

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.