Leivo laskiaispullat Geobearin tapaan
(maaliskuu 5, 2019)

Päivä, jota olemme kaikki odottaneet – laskiaistiistai!

Laskiaistiistain kunniaksi kehitimme Geobearilla ikioman laskiaispullamme – upean turkoosin version, joka maistuu markkinointiosastomme mukaan herkulliselta.

Myös lapset rakastavat sinisten laskiaispullien leipomista (myös ne, jotka ovat allergisia mantelille!)

Leivo laskiaispullat Geobearin tapaan

Laskiaistiistai – aika leipoa laskiaispullia

Geobear-laskiaispullien resepti

Kotona leivotut pullat (12 kpl pieniä pullia)

Ainekset

  • 25 g hiivaa (kuivahiivaa tai tuorehiivaa)
  • 2 dl maitoa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 tl jauhettua kardemummaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 100 g voita (mieluiten huoneenlämpöistä)
  • 1 muna voiteluun

Tai huijaa hieman ja osta valmiita pullia!

Täyte

Ainekset

  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa – tai makusi mukaan
  • 1/2 dl maitoa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 75 g mantelimassaa (tai mantelitonta ”mantelimassaa”)
  • 1/2 dl rouhittua mantelia
  • sinistä karamelliväriä

Alkuvalmistelut

Saadaksesi kauniin sinistä tomusokeria voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä, mutta tarvittaessa muutaman tunnin kuivumisaika riittää myös.

  1. Kaada tomusokeri pieneen purkkiin.
  2. Tiputa varovasti muutama tippa sinistä karamelliväriä tomusokerin sekaan. Sekoita hyvin.
  3. Lisää karamelliväriä, kunnes saat haluamasi värin.
  4. Anna kuivua kuivassa paikassa yön yli tai kunnes haluat syödä laskiaispullat.

Leivo pullat

Lämmitä maito 37-asteiseksi, murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon 4 dl vehnäjauhoja. Anna asettua noin 15 minuuttia.

  1. Lisää joukkoon 3 dl vehnäjauhoja, kananmuna, suola, kardemumma ja sokeri. Lisää voi vähitellen.
  2. Jos käytät yleiskonetta (taikinasekoitinta), sekoita taikinaa 7−10 minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista. Jos vaivaat taikinan käsin, saatat joutua vaivaamaan hieman kauemmin. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
  3. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä osat palloiksi. Ne kohoavat vielä, mutta voit valita, kuinka suuria pullia suunnilleen haluat.
  4. Anna pullien kohota leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä noin 2 tuntia.
  5. Lämmitä uuni 210 asteeseen. Uunin lämmetessä voitele pullat kananmunalla saadaksesi kauniin kiiltävän pinnan.
  6. Paista uunin keskitasolla 8−10 minuuttia. Tämän jälkeen anna pullien jäähtyä.

Tarjoile laskiaispullat Geobearin tapaan

  1. Leikkaa pullan yläosasta pieni pala pois kanneksi ja muotoile kansi haluamasi kokoiseksi ”kolmioksi”.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon muutama tippa sinistä karamelliväriä, kunnes saat haluamasi värin. Laita kerma pursottimeen (tai pakastepussiin ja leikkaa pussista yksi kulma pois).
  3. Koverra osa pullien sisällöstä pois. Sekoita poistamasi pullamassa mantelimassan, rouhitun mantelin ja maidon kanssa, kunnes saat haluamasi koostumuksen (tai sekoita pullamassa mantelittoman ”mantelimassan” ja maidon kanssa). Lisää täyte takaisin pulliin.
  4. Pursota sininen kermavaahto pullalle.
  5. Aseta kansi kermavaahdon päälle.
  6. Ripottele lopuksi sininen tomusokeri (Vinkki: Käytä apuna tavallista siivilää tai teesiivilää. Näin saat ripoteltua helposti haluamasi määrän tomusokeria).

Nauti!

Tarjoiluehdotus

 Tarjoile laskiaispullat sellaisenaan. Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla pullat syvältä lautaselta, joka on täytetty lämpimällä maidolla. Ruotsissa tästä käytetään termiä ”hetvägg”.