COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Perinteinen tuenta vs. geopolymeerit ympäristön kannalta

(20/06/2023)

Perinteinen tuenta vai laajenevat geopolymeerihartsit – Kumpi on parempi ympäristön kannalta?

Sekä perinteinen rakenteiden tuenta että laajenevat geopolymeerihartsit voivat olla ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja riippuen käytetyistä materiaaleista ja soveltamistavasta.

Perinteinen tuenta yleensä edellyttää betonin tai sementin käyttöä, mikä voi aiheuttaa merkittävän hiilijalanjäljen energiavaltaisen valmistusprosessin ja kuljetuksen takia. Lisäksi perinteinen tuenta vaatii kaivamista, mikä voi aiheuttaa maaperän eroosiota ja häiritä luonnollisia elinympäristöjä.

Toisaalta, laajenevat geopolymeerihartsit valmistetaan yleensä luonnonmineraaleista ja niitä voidaan sekoittaa työmaalla, mikä vähentää kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä. Ne eivät myöskään vaadi kaivuutöitä, mikä voi vähentää maaperän häiriöitä ja säilyttää luonnolliset elinympäristöt.

Laajenevat geopolymeerihartsit voivat olla kestävämpi vaihtoehto kuin perinteinen tuenta, mutta on tärkeää ottaa huomioon kunkin tapauksen käytetyt materiaalit ja soveltamistavat ympäristöystävällisimmän vaihtoehdon löytämiseksi.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.