COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Kuinka kestävä on laajenevien geopolymeerihartsien käyttö maaperää vahvistaessa?

(05/07/2023)

Laajenevien geopolymeerihartsien käyttö voi olla kestävä vaihtoehto maaperän vahvistamisessa, kun sitä käytetään asianmukaisesti. Geopolymeerihartsit valmistetaan teollisista jätetuotteista, kuten lentotuhkasta ja kuonasta, mikä voi vähentää kaatopaikoille päätyvän jätteen määrää ja vähentää tarvetta uusien raaka-aineiden käyttöön. Lisäksi geopolymeerihartsien valmistusprosessi tuottaa huomattavasti vähemmän hiilidioksidipäästöjä verrattuna perinteiseen sementinvalmistukseen, mikä mahdollistaa pienemmän rakennusprojektien hiilijalanjäljen. 

Kun laajenevia geopolymeerihartseja käytetään maaperän vahvistamiseksi, niitä voidaan käyttää maan stabilointiin, maan nesteytymisen estämiseen ja kantavuuden parantamiseen. Tämä voi vähentää tarvetta kaivauksiin ja epäasianmukaisen maan vaihtoon, mikä puolestaan vähentää kuljetuspäästöjä ja jätteen syntymistä. Lisäksi geopolymeerihartsien käyttö voi pidentää olemassa olevan infrastruktuurin elinkaarta, mikä vähentää uuden rakentamisen tarvetta ja siihen liittyviä päästöjä.

On kuitenkin tärkeää huomata, että geopolymeerihartsien käytön kestävyys riippuu suuresti sovelluksen kohteesta ja ympäristökontekstista, jossa sitä käytetään.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.