COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa maaperäolosuhteisiin?

(17/05/2023)

Ilmastonmuutos vaikuttaa merkittävästi maaperään erityisesti lämpötilan, sademäärämuutosten ja merenpinnan nousun kautta. Tässä joitakin tapoja, joilla ilmastonmuutos vaikuttaa maaperään:

  1. Sulava ikirouta: Ikirouta on maaperä tai kivi, joka pysyy jäätynyt vähintään kaksi peräkkäistä vuotta. Alueilla, joilla on ikiroutaa, lämpenevät lämpötilat voivat saada ikiroudan sulamaan, mikä johtaa maaperän painumiseen, maaperän epävakaisuuteen ja infrastruktuurin vaurioitumiseen.
  2. Lisääntynyt sademäärä: Ilmaston lämmetessä ilmakehä voi säilyttää enemmän kosteutta, mikä johtaa lisääntyneeseen sademäärään joillakin alueilla. Tämä voi aiheuttaa maaperän eroosiota, maanvyörymiä ja tulvia, joilla voi olla merkittäviä vaikutuksia maaperän olosuhteisiin.
  3. Kuivuus: Joillakin alueilla ilmastonmuutos johtaa yhä useammin ja voimakkaampiin kuivuuksiin, jotka voivat aiheuttaa maaperän kuivumista ja halkeilua sekä lisätä maaperän eroosio- ja maanvyörymäriskiä.
  4. Merenpinnan nousu: Maailmanlaajuisten lämpötilojen noustessa merenpinnat nousevat, mikä voi aiheuttaa suolaveden tunkeutumista pohjaveteen ja rantavyöhykkeen maaperään. Tämä voi vaikuttaa merkittävästi maaperän ja pohjaveden olosuhteisiin, mukaan lukien lisääntynyt eroosio, maan painuminen ja infrastruktuurin vahingoittuminen.
  5. Äärimmäisten sääilmiöiden lisääntyminen: Ilmastonmuutos johtaa yhä useammin ja voimakkaampiin äärimmäisiin sääilmiöihin ja myrskyihin. Nämä tapahtumat voivat aiheuttaa merkittävää vahinkoa maaperälle, mukaan lukien maan eroosio, maanvyöryt ja vahinko infrastruktuurille.

Ei ole epäilystäkään, ilmastonmuutoksella on merkittävä vaikutus maaperän olosuhteisiin, ja on tärkeää ottaa ilmastonmuutoksen mahdolliset vaikutukset huomioon infrastruktuurin suunnittelussa ja rakentamisessa. Tämä voi sisältää toimenpiteitä, kuten viemäröinnin parantamista, suunnittelua korkeammille meren tasoille sekä maaperän stabilointitekniikoiden sisällyttämistä ilmastonmuutoksen vaikutusten lieventämiseksi maaperän olosuhteisiin.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.