COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Geobear juhlistaa 40-vuotista menestystaivaltaan

(27/09/2023)

 

On kulunut tasan 40 vuotta siitä, kun Geobear esitteli vallankumouksellisen ideansa painuneiden lattioiden ja rakenteiden korjaamiseen.artikkeli-vaahto-nostaa-painuneen-lattian

Suositun suomalaisen tavaratalon lattiat päätettiin tuolloin korjata perinteisen ja asiakkaita häiritsevän korjausmenetelmän sijaan injektoimalla ongelma-alueelle geopolymeeriä. Kyseessä on materiaali, joka laajenee ja kovettuu nopeasti ja josta tulee yhtä lujaa ja kestävää kuin betonista, vaikka se painaa vain 10 % betonin painosta.

Painuneista lattioista kärsinyt tavaratalo saattoi avata ovensa asiakkailleen vain muutamassa päivässä, eikä Geobearin vauhti ole sittemmin hidastunut. Nyt, 40 vuotta myöhemmin, Geobearin teknologiaa on hyödynnetty yli 215 000 projektissa 38 eri maassa, ja yritys urakoi itse Yhdysvalloissa, Kiinassa, Puolassa, Ruotsissa ja Suomessa pääkonttorin sijaitessa Isossa-Britanniassa.

Sen lisäksi, että Geobearin menetelmä on muita vaihtoehtoja edullisempi ja nopeampi, se on myös huomattavasti vihreämpi, sillä sen avulla voidaan saavuttaa projektista riippuen 53–76 % pienemmät päästöt kuin perinteisillä korjausmenetelmillä. Menetelmä pelastaa myös monia puita, sillä Geobear ratkaisee vuosittain noin 500 sellaista painumaongelmaa, joiden korjaaminen olisi muilla menetelmillä edellyttänyt puiden kaatamista.

Yrityksellä on kunnianhimoa mennä vielä tätäkin pidemmälle: siitä tuli hiilineutraali vuonna 2021, ja se julkaisi äskettäin hiilidioksidilaskurin, joka näyttää, kuinka paljon päästöjä voidaan torjua jokaista säästettyä puuta kohden.

Geobearin toimitusjohtaja Otso Lahtinen kertoo, että vaikka yritys on hyödyntänyt geopolymeeri-injektointimenetelmää jo 40 vuoden ajan, tulee potentiaalisia käyttökohteita jatkuvasti lisää:

“Teknologiaa, joka suunniteltiin pelastamaan tavaratalo sekä todelliselta että rahalliselta romahdukselta, on käytetty nyt yli 200 000 kertaa vakauttamaan niin toimistojen, rautateiden penkereiden, kotien kuin erilaisten kaupallisten kiinteistöjenkin alla olevaa maaperää.”

”Voimme käyttää viimeisintä teknologiaa korjataksemme vaurioituneita alueita nopeasti, tehokkaasti ja minimaalisin häiriöin sekä tavalla, joka heijastaa akuuttia tarvetta vähentää päästöjä ja vastata ilmastohaasteeseen”, Lahtinen jatkaa.

“Seuraavan 40 vuoden vaatimukset tulevat yhä selvemmiksi, kun maailma jatkaa kaupungistumistaan, uutta infrastruktuuria tarvitaan kipeästi ja moni olemassa oleva kapasiteetti on kiireellisen uudistamisen tarpeessa.”

“Mikään tästä ei toteudu, jos emme voi luottaa maahan jalkojemme alla ja siihen, että rakennuksemme seisovat vakaina ja turvallisina,” Lahtinen sanoo.

Geobearin geopolymeeri-injektointimenetelmä

Geobearin innovatiivisessa tekniikassa porataan useita pieniä reikiä ja injektoidaan paisuvaa geopolymeerimateriaalia maahan tai rakenteiden alle, jossa se kovettuu parantaen maaperän kantokestävyyttä ja stabiloiden huonosti kantavia rakenteita. Geopolymeeri-injektoinnilla on muihin menetelmiin nähden useita keskeisiä etuja, kuten minimaalinen häiriö asiakkaan liiketoiminnalle, pienemmät ympäristövaikutukset ja kestävyys. Se korjaa tehokkaasti maaperän epävakautta ja rakenteellisia ongelmia tarjoten pitkäkestoisen ja ympäristöystävällisen ratkaisun erilaisiin teknisiin haasteisiin.

Geobearin hiilidioksidilaskuri

Geobear kehitti hiljattain laskurin, joka näyttää, kuinka paljon puihin sitoutunutta hiilidioksidia vapautuisi ilmakehään, jos ne kaadettaisiin. Esimerkiksi Lontoossa noin 70 % painumaongelmista johtuu puista. Varmistamalla, että puita ei tarvitse kaataa korjaustöiden vuoksi, voidaan huolehtia siitä, että ne jatkavat ilmakehän hiilidioksidin sitomista ja varastoimista.

Alansa johtaja

Kuten Geobearin toimitusjohtaja Otso Lahtinen on sanonut: “Visiomme on olla kestävien ja datalähtöisten korjausratkaisujen johtava toimittaja rakennetussa ympäristössä.”

Yli 215 000 projektillaan, jotka kattavat eri sektoreita aina infrastruktuurista kaupallisiin kiinteistöihin ja omakotitaloista asunto-osakeyhtiöihin, Geobear on osoittanut johdonmukaisesti asiantuntemustaan hallitessaan monimutkaisimmatkin hankkeet.

Sachle Consultants Ltd:n toimitusjohtaja Steve Featherstone on todennut, että “40 vuoden asiantuntemuksellaan, kokemuksellaan ja tiedoillaan Geobear on muuttanut geopolymeeri-injektoinnin taiteesta tieteeksi. Sen oma suunnittelutiimi pystyy muuttamaan maaperää koskevat tiedot ennustettaviksi suunnitelmiksi, joiden avulla voidaan parantaa alla olevia maaperäolosuhteita. Kyky tehdä laadukkaita suunnitelmia on avannut infrastruktuurin kunnossapidon merkittäväksi kasvualueeksi yritykselle.

Arupin yhtiökumppani Peter Ingram puolestaan kertoo: “Geobear on osa toimialojen välistä ohjausryhmää, joka on kehittänyt ohjeistuksen paisuvan geopolymeerin käyttöön erilaisissa pohjanvahvistushankkeissa. Tämä ohjeistus tarjoaa tehokkaita ratkaisuja monimutkaisiin painumien hallintaan ja tyhjien tilojen täyttöön liittyviin ongelmiin. Kaikkien osallistujien kovan työn sekä Geobearin tiimin avoimuuden ja yhteistyön ansiosta tämän spesifikaation ensimmäinen versio on nyt saatavilla koko insinööriyhteisön käyttöön.”

Kohti hiilineutraalia organisaatiota

Geobear on työskennellyt laajasti kehittääkseen vähähiilisiä ratkaisuja kiinteistö- ja infrastruktuurisektoreilla. Carbon Footprint Ltd:n tutkimukset osoittavat, että Geobearin hiilidioksidipäästöt ovat jopa 53 % pienemmät kuin perinteisillä menetelmillä, kun Geobearin geopolymeeri-injektointia verrataan perinteiseen paalutukseen.

Pienentämällä laajojen kaivausten ja rakentamisen tarvetta Geobear auttaa merkittävästi vähentämään päästöjä ja säästämään luonnonvaroja.

Geobear seuraa ja kirjaa päästöjä eri puolilla toimintojaan, ja vuonna 2021 se sertifioitiin hiilineutraaliksi organisaatioksi.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.