COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Ongelma

Työmaalla sijaitsevan rakennuksen suojaksi oli pystytetty kiviladonta, jonka viereen oli tarkoitus kaivaa noin 11 metriä syvä kaivanto. Korkean ja kapean kiviladonnan pelättiin sortuvan kaivutyön aikana ja mahdollisesti vaurioittavan viereistä rakennusta. Työmaapäällikkö pyysi Geobearia suunnittelemaan ja tekemään ladonnan varmistuksen.

Ratkaisu

Urakassa käytettiin geopolymeeri-injektointia ja ruiskutustekniikkaa.

Lopputulos

Geopolymeeri injektoitiin kiviladonnan läpi poratuista pystyrei’istä. Injektoinnissa oli varottava viereisen rakennuksen heikkolaatuista betoniseinää, jossa kiviladonta oli kiinni. Kiviladonta toimi osittain myös rakennuksen perustuksena. Kaivun aikana kiviladonnan tyhjätilojen huomattiin olevan niin suuria, ettei kadunpuoleiselle seinälle riittänyt enää injektointimassaa. Tiimi päätti injektoida näkyvät tyhjätilat kaivun edetessä. Myös ladonnan päälle ruiskutettiin tukeva geopolymeerikerros, minkä avulla estettiin mahdollinen kivien irtoaminen. Materiaalimenekki koko pystyinjektoinnissa oli kuitenkin yli viisinkertainen viimeistelyruiskutukseen verrattuna.

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.