COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Ongelma

Työmaalla sijaitsevan rakennuksen suojaksi oli pystytetty kiviladonta, jonka viereen oli tarkoitus kaivaa noin 11 metriä syvä kaivanto. Korkean ja kapean kiviladonnan pelättiin sortuvan kaivutyön aikana ja mahdollisesti vaurioittavan viereistä rakennusta. Työmaapäällikkö pyysi Geobearia suunnittelemaan ja tekemään ladonnan varmistuksen.

Ratkaisu

Urakassa käytettiin geopolymeeri-injektointia ja ruiskutustekniikkaa.

Lopputulos

Geopolymeeri injektoitiin kiviladonnan läpi poratuista pystyrei’istä. Injektoinnissa oli varottava viereisen rakennuksen heikkolaatuista betoniseinää, jossa kiviladonta oli kiinni. Kiviladonta toimi osittain myös rakennuksen perustuksena. Kaivun aikana kiviladonnan tyhjätilojen huomattiin olevan niin suuria, ettei kadunpuoleiselle seinälle riittänyt enää injektointimassaa. Tiimi päätti injektoida näkyvät tyhjätilat kaivun edetessä. Myös ladonnan päälle ruiskutettiin tukeva geopolymeerikerros, minkä avulla estettiin mahdollinen kivien irtoaminen. Materiaalimenekki koko pystyinjektoinnissa oli kuitenkin yli viisinkertainen viimeistelyruiskutukseen verrattuna.

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.