Yhteenveto

Royal Australian Air Forcen tukikohdassa Williamtownissa (New South Wales, Australia) oli useita halleja, joissa F/A-18 Hornet -hävittäjät olivat aiheuttaneet pahoja painumia. Ongelmat olivat lähtöisin kahdesta vuotavasta hulevesiputkesta, joihin kulkeutui veden mukana hienoa maamateriaalia. Näin maaperään syntyi tyhjätiloja, joiden takia perustusten kantavuus heikkeni.

Ongelma ratkaistiin täyttämällä tyhjätilat ja vahvistamalla perustusten alla oleva maaperä. Myös putket tiivistettiin, jotta sama ongelma ei toistuisi tulevaisuudessa. Käsitellyn alueen kokonaispinta-ala oli 320 m².

Tavoitteet

Korjauksen tavoitteena oli tiivistää maaperä ja nostaa perustukset ja laatat niin, että lentokoneet ja ilmavoimien henkilökunta voisivat liikkua rullausteillä ja hallialueella turvallisesti.

Käytetty teknologia

Geopolymeeri-injektoinnin avulla tiivistettiin ensin putket ja maaperä, minkä jälkeen koko alueelle tehtiin perustusten nosto. Lopuksi betonilaatat nostettiin takaisin oikealle tasolle perustusten ja rakenteiden nostomenetelmällä.

Lopputulos

Hallien ja rullausteiden alla sijainneet tyhjätilat täytettiin ja pohjalaatta vahvistettiin niin, että kaikki konsultti-insinöörien esittämät vaatimukset saatiin täytettyä. Alue korjattiin aikataulun mukaisesti yhden päivän aikana. Ilmavoimien toiminta jatkui koko korjauksen ajan lähes keskeytyksettä.

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.