COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Helsinkiläisen As. Oy Ingeborgintie 3:n jätehuoneena ja pyörävarastona toimivan talousrakennuksen oli huomattu painuvan koko pitkältä sivultaan. Suurin painuminen tapahtui noin kahden viikon aikana loppukesällä 2018, ja painumisen arveltiin johtuneen rakennuksen vieressä kasvaneiden puiden aiheuttamasta muutoksesta alueen savisessa maaperässä.

Taloyhtiön asuinrakennukset oli rakentamisvaiheessa paalutettu, mutta maanvaraiselle laatalle perustettu varastorakennus oli painunut paikoitellen yli 10 senttiä, mikä hankaloitti varastotilan käyttöä. Ongelma oli korjattava, jotta lisävahingoilta ja -harmilta vältyttäisiin.

 

Asiakkaan vaihtoehdot

Yhtenä vaihtoehtona Geobearin menetelmille olisi ollut rakennuksen purkaminen ja uuden rakentaminen tilalle. Tämä olisi kuitenkin kestänyt ajallisesti huomattavasti pidempään kuin Geobearin ratkaisut. Lisäksi jäte- ja varastotilat olisi täytynyt tyhjentää ja polkupyörille ja jäteastioille löytää uusi paikka rakennustöiden ajaksi.

Miksi Geobear?

Geobearin tarjoaman ratkaisun etuna oli ennen kaikkea sen helppous ja nopeus. Painunut jäte- ja pyörävarasto saatiin oikaistua yhdessä päivässä asukkaiden arkea häiritsemättä ja ilman kalliita purku- ja rakennustöitä.


Geobearin ratkaisu

Tarkemmissa maaperätutkimuksissa havaittiin, että rakennuksen perustuslaatan alla oli noin 60 cm:n tiivis täyttökerros, jonka alapuolella oleva märkä savimaa ulottui jopa 6 metrin syvyyteen asti.

Varastorakennuksen painunut sivu päätettiin oikaista poraamalla kuusi halkaisijaltaan 12 millimetrin kokoista reikää betonilaatan läpi ja injektoimalla niiden kautta paisuvaa geopolymeeriä betonilaatan ja maakerroksen väliin. Laatan alle injektoitu nestemäinen geopolymeeri kulkeutuu aluksi muutaman neliömetrin kokoiselle alueelle, minkä jälkeen se alkaa kemiallisen reaktion seurauksena paisua. Paisuessaan geopolymeeri tiivisti ympärillään olevaa maa-ainesta ja nosti samalla yläpuolellaan olevat rakenteet takaisin halutulle korkeudelle.

Maaperään injektoitu geopolymeerimateriaali kovettuu 15 minuutissa, mikä tarkoittaa sitä, että tilat olivat asiakkaiden käytettävissä välittömästi korjaustöiden päätyttyä. Työt olivat ohi yhdessä päivässä, ja asukkaat pääsivät nauttimaan tulevasta viikonlopusta kevein mielin.

 

Asiakkaan palaute

“Palvelu täytti odotukset, ja kaikki meni juuri niin kuin halusimme. Geobearilla maltettiin odottaa, ja saimme rauhassa tehdä päätöksiä. Asennusta sai seurata vapaasti vieressä, ja asentajat kertoivat koko ajan mitä tekivät. Sain vastaukset kaikkiin kysymyksiin, eikä missään vaiheessa tuntunut siltä, että olisin ollut asennuksen aikana tiellä.”

Arja Kero, hallituksen puheenjohtaja

 

STABILOINTI JA LATTIAN NOSTO

KATEGORIA………….JÄTEHUONE/PYÖRÄVARASTO
FOKUS …………………OIKAISU
SIJAINTI………………..HELSINKI
AJANKOHTA…………HUHTIKUU 2019
TEKNOLOGIA……….GEOPOLYMEERI-INJEKTOINTI

 

Vastaavanlaisia projekteja

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.