Ongelma

Seppo Lindstedtin rintamamiestyyppinen omakotitalo sijaitsee viihtyisällä  omakotialueella lähellä Turun keskustaa. Talon alla on kuitenkin hieman erikoiset maaperäolosuhteet. Yhdeltä nurkaltaan talo on miltei kallion päällä ja toisen reunan alla taas on savea yli viisi metriä.

Vuosien saatossa talo on lähtenyt savenvaraisten seinien puolelta selvästi painumaan ja samalla hieman myös siirtymään. Seinien ja sisäkaton rajakohtaan oli alakerrassa useampaankin kohtaan tullut suuria rakoja. Muuten viihtyisä asunto oli isännän mielestä remontin tarpeessa, mutta remontti ei oiken innostanut, kun edellisillä kerroilla seinälinjojen painuminen oli sen pilannut. Ellei painumista saisi pysäytettyä, remontin joutuisi uusimaan nopeasti.

Ratkaisu

Geobearin toimesta tontilla tehtiin maaperän tiiviysmittauksia ja näiden perusteella määritettiin kovan pohjan kulku. Tämän jälkeen laskettiin talon kuormat ja tehtiin pilarointisuunnitelman. Talon alle asennettiin kaikkiaan 29 Powerpile-polymeeripilaria. Pilareilla tuettiin sekä sisä- että ulkoseiniä.

”Paalutustyömaasta” tuli sikäli haastava, että talo oli remontin ajan asumiskäytössä ja talon keskikerroksessa oli perhepäivähoitajana toimivalla emännällä hoidossaan kuusi alle kouluikäistä lasta. Sekä isäntäperhe että asennustiimimme olivat tyytyväisiä, kun emäntä kertoi, että hommat  sujuivat niin häiriöttömästi, että lasten päiväunet onnistuivat remontinkin aikana ongelmitta.

Seppo Lindstedt voi nyt remontoida talonsa hyvillä mielin

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.