COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Turun savinen maaperä aiheuttaa ongelmia monelle alueen asukkaalle, ja myös turkulaisen asunto-osakeyhtiö Siimeksen asukkaat olivat panneet merkille, että taloyhtiön vanha piharakennus oli monen muun savimaalle rakennetun talon tavoin painunut vuosien saatossa epätasaisesti.

Piharakennus oli perustettu 1900-luvun alussa siten, että rakennuksen eteläpääty lepäsi kantavan maaperän päällä, mutta pohjoispäädyn alla oli usean metrin paksuinen savikerrostuma, joka antoi periksi rakennuksen alla. Epätasaisen painumisen takia esimerkiksi rakennuksen tiiliseinään oli muodostunut jopa sentin levyisiä halkeamia.

Asukkaat halusivat uudistaa piharakennuksen säännöllisessä käytössä olevia sauna- ja varastotiloja, mutta jotta vaivalla tehty remontti ei valuisi hukkaan, oli asukkaiden varmistettava, ettei rakennus jatkaisi enää painumistaan.

MAAPERÄN KANTOKYVYN LISÄÄMINEN

Asiakkaan vaihtoehdot

Jos rakennus on painunut, on asiakkaalla usein rajallisesti vaihtoehtoja, joista valita. Taloyhtiön asukkaat kävivät huolellisesti läpi erilaisia vaihtoehtoja ja pohtivat myös perinteisempien paalutusratkaisujen hyödyntämistä. Ne kuitenkin osoittautuivat lopulta hyvin raskaiksi menetelmiksi niin toteutuksen kuin kustannustenkin kannalta, mikä sai asukkaat kääntymään Geobearin palveluiden puoleen.

Miksi Geobear?

Geobearin ratkaisujen avulla yli 110-vuotias piharakennus saatiin tuettua rakenteita rikkomatta, eivätkä korjaustyöt aiheuttaneet häiriötä taloyhtiön asukkaille tai naapureille.

MAAPERÄN KANTOKYVYN LISÄÄMINEN

 

Geobearin ratkaisu

Rakennuksen epätasainen painuminen päätettiin estää vahvistamalla painuneen päädyn alapuolella olevia maakerroksia geopolymeeri-injektoinnin avulla. Vanha piharakennus oli pystytetty 1900-luvun alun tapaan luonnonkiviperustukselle, joka osoittautui korjaustöiden alettua odotettua vankkatekoisemmaksi. Tämä hidasti jonkin verran korjaustöiden kulkua, mutta työt saatiin tästä huolimatta toteutettua alle viikossa. Geopolymeeri injektoitiin ohuiden injektioputkien avulla kahteen tasoon kaikkiaan 20 metrin pituiselle alueelle, ja työt toteutettiin muutamaa injektointipistettä lukuun ottamatta täysin rakennuksen ulkopuolelta käsin.

Nyt asukkaat voivat aloittaa remontin suunnittelun turvallisin mielin, ja 100 vuotta alueen asukkaita palvelleesta piharakennuksesta on iloa vielä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

Geobearin menetelmä oli ehdoton. Vertailin paljon erilaisia vaihtoehtoja, mutta paalutukset ja muut tarjolla olevat menetelmät olivat liian raskaita tähän kohteeseen. Työhön suhtauduttiin asiantuntevasti, ja se toteutettiin mallikkaasti. Perustukset laittoivat paljon hanttiin, joten työt etenivät ensin hitaasti, mutta miehet eivät luovuttaneet vaan jatkoivat poraamista määrätietoisesti. Yllätyin siitä, että kaikista vaikeuksista huolimatta lasku oli sentilleen se, mitä oli luvattu. Se on esimerkillistä toimintaa. Myös asukkaat olivat tyytyväisiä lopputulokseen.
Reijo Suomi, hallituksen puheenjohtaja

 

MAAPERÄN KANTOKYVYN LISÄÄMINEN

KATEGORIA……………..PIHARAKENNUS
FOKUS……………………..MAAPERÄN KANTOKYVYN LISÄÄMINEN
SIJAINTI……………………TURKU, SUOMI
AJANKOHTA…………….ELOKUU 2019
TEKNOLOGIA…………..GEOPOLYMEERI-INJEKTOINTI

 

Vastaavanlaisia projekteja

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.