COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Pyynikin Trikoon punatiiliset tehdaskiinteistöt ovat peruskorjauksen alla, ja nyt niitä muutetaan vähitellen muun muassa asunnoiksi.

Rakenteiden uusimisen myötä perustuksiin kohdistuvan kuormituksen tiedettiin kasvavan ja jotta haitallisia painumia ei pääsisi syntymään, oli perustuksia vahvistettava.

Asiakkaan vaihtoehdot

Kohteena oleva kiinteistö on valmistunut 1920-luvulla. Se on rakennettu pääosin kalliolle, mutta rakennuksen toinen pääty lepää osittain silttisen hiekkakerroksen päällä.

Viereisen rakennuksen perustuksia oli aikaisemmin vahvistettu suihkupaaluilla. Suihkupaalutus on kuitenkin menetelmänä hidas ja sotkuinen, minkä vuoksi asiakas lähti etsimään sille vaihtoehtoja.

Ratkaisu löytyi geopolymeeri-injektoinnista, joka on menetelmänä nopeampi toteuttaa ja aiheuttaa kohteessa vähemmän häiriöitä. Se ei esimerkiksi rajoita tai estä muiden urakoitsijoiden työskentelyä samassa kohteessa.

 

Geobearin ratkaisu

Työn tavoitteena oli vahvistaa perustusten alapuolista maaperää lisääntyvän rakenteellisen kuormituksen edellyttämällä tavalla ja ehkäistä siten rakennuksen painuminen.

Käsiteltävä alue kattoi kaikkiaan 14 kantavaa pilarianturaa.

Itse työ aloitettiin injektointireikien poraamisella. Anturoiden läpi tai niiden viereen porattuihin injektointireikiin asennettiin ohuet injektointiputket, joiden kautta geopolymeeri vietiin vaadittuun syvyyteen.

Maaperässä geopolymeeri paisuu ja leviää sekunneissa tiivistäen ja vahvistaen maa-ainesta ja tukien näin rakennetta.

Toisin kuin suihkupaalutus, geopolymeeri ei vaadi useiden päivien kovettumisaikaa, vaan se saavuttaa vaaditut ominaisuutensa vain minuuttien kuluttua injektoinnista.

Tämän ansiosta työt voidaan toteuttaa nopeastikin – Pyynikin Trikoolla tehty työ oli ohi vain viikossa. Näin geopolymeeri-injektointi mahdollisti peruskorjaustöiden jatkumisen ripeästi ja suunnitellussa aikataulussa.

Geopolymeeriratkaisut myös sopivat erinomaisesti Pyynikin Trikoon kaltaisiin, historiallisesti arvokkaisiin kohteisiin, sillä työt voidaan toteuttaa ilman raskaita koneita, rakenteita vaurioittamatta ja rakennuksen arvoa kunnioittaen.

 

PERUSTUSTEN VAHVISTAMINEN

KATEGORIA: Asuin- ja teollisuuskiinteistöt
FOKUS: Perustusten vahvistaminen
SIJAINTI: Tampere, Suomi
AJANKOHTA: Kesäkuu 2021
TEKNOLOGIA: Geopolymeeri-injektointi

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.