COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Göteborgissa sijaitsevassa kiinteistössä toimintaansa harjoittaa tuotantolaitos, joka toimittaa tuotteita autoteollisuuden tarpeisiin eri puolille maailmaa. Tuotteiden toimittaminen ”just-in-time”, eli juuri oikeaan aikaan ja tarpeeseen, vaatii suurta täsmällisyyttä ja tehokasta logistiikkaa. Keskeistä on myös se, että tuotanto etenee kuten pitää, ilman keskeytyksiä.

Toimitilan betonilattia oli painunut 750 neliömetrin kokoiselta alueelta, minkä takia seinän ja lattian väliin oli muodostunut selkeitä rakoja. Lisäksi lattia oli hyvin epätasainen ja aiheutti vaaratilanteita työpaikalla.

Kiinteistön omistaja otti yhteyttä Geobeariin löytääkseen ratkaisun, jossa koko lattia nostettaisiin ja stabiloitaisiin.

Asiakkaan vaihtoehdot

Lattia päätettiin nostaa ja maaperä stabiloida Geobearin geopolymeerin avulla, mutta yhtenä korjausvaihtoehtona olisi ollut myös paalutus.

Paalutus on yleinen mutta hyvin aikaa vievä menetelmä. Tässä tapauksessa koko toimitila olisi jouduttu tyhjentämään ja betoni poistamaan 750 neliömetrin kokoiselta alueelta, ja paalutustyöt olisivat voineet alkaa vasta tämän jälkeen. Paalutuksen jälkeen koko prosessi olisi jouduttu toistamaan valamalla lattialle uusi betoni ja siirtämällä tehtaan laitteet takaisin paikoilleen.

Miksi asiakas valitsi Geobearin?

Suurin syy siihen, miksi kiinteistönomistaja päätti turvautua Geobearin menetelmiin ratkaistakseen tehtaan ongelman, oli nopeus. Geobear tarjosi ratkaisua, jolla lattia voitiin nostaa ja maaperä stabiloida vain 14 päivässä.

Asiakkaan ei tarvinnut keskeyttää tuotantoaan korjaustöiden takia, ja työ voitiin toteuttaa yhdellä alueella kerrallaan.

Geobearin ratkaisu ja lopputulos

Geobear totesi, että toimitilan betonilattia oli vajonnut todennäköisesti merenpohjan hiekan/saven pitkään jatkuneen konsolidoitumisen takia (toisin sanoen maaperän tilavuus oli pienentynyt), mutta että betonilattian alapuolelta, noin 0,5−1 metrin syvyydestä löytyi myös hyvin tiivistynyttä maata (sorasepeli).

Geobearin ratkaisuna oli injektoida geopolymeeriä tehtaan alla olevaan maaperään. Tämä toteutettiin viemällä halkaisijaltaan 12 millimetrin kokoiset injektointiputket maaperään ja asettamalla ne koordinaatistoon. Lattiaa nostettiin painumasta riippuen 0−200 millimetriä nostotarkkuuden ollessa ± 10 millimetriä. Injektointi toteutettiin nykyisen betonilattian läpi.

Nyt lattia on jälleen suorassa ja projektinjohtaja tyytyväinen. Myös tehtaan alapuolella oleva maaperä on nyt stabiloitu, jotta tehdas ei painuisi enempää.

Ennen:

                   Jälkeen:

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.