COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Ruotsalaisessa Boråsin kaupungissa asustaa Ingbritt yhdessä tyttärensä kanssa. Heidän valkoinen omakotitalonsa on rakennettu 60-luvulla, ja yksi sen ulkoseinistä oli painunut 50–100 millimetriä riippuen siitä, mistä kohtaa seinää mittaus tehtiin. Painumisen takia lattialle asetetut tavarat vierivät vauhdilla yhteen nurkkaan.

Ingbritt arveli, että yhtenä syynä talon painumiselle oli se, että talo on rakennettu vanhalle kivilouhokselle ja kivien välissä olevan hiekkakerroksen hiljalleen kadotessa myös talo painui. Myös tällä hetkellä talon maaperä koostuu suurimmaksi osaksi hiekasta.

Omistajat toivoivat, että seinä stabiloitaisiin ja nostettaisiin niin paljon kuin mahdollista ennen kuin he jatkaisivat talon muuta remonttia. Muun muassa talon katto oli uusimista vailla, mutta sitä ei voitu tehdä ennen kuin seinä on nostettu.

Puurakenteinen ja tiiliverhoiltu seinä seisoi valetulla laatalla. Koska talon remonttisuunnitelmat olivat jo täydessä vauhdissa, myös maa painuneen alueen ympäriltä oli ehditty jo kaivaa auki, sillä viemäreitä oltiin uusimassa.

Asiakkaan vaihtoehdot

Yhtenä vaihtoehtona geopolymeeri-injektoinnille olisi ollut tunkkien ja teräspaalujen käyttäminen. Tämä olisi kuitenkin edellyttänyt raskasta porauskalustoa ja vienyt huomattavasti kauemmin kuin geopolymeeri-injektointi. Lisäksi suurin osa paalutusprojektista olisi täytynyt toteuttaa rakennuksen sisätiloista käsin, jotta rakenne olisi saatu tuettua parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä olisi synnyttänyt paljon pölyä ja estänyt huoneen muun käytön.

Miksi Geobear?

Geobearin menetelmällä suurin osa työstä voitiin toteuttaa rakennuksen ulkopuolelta käsin ja omakotitalon tammiparkettiin täytyi porata vain muutama halkaisijaltaan 15-millimetrinen reikä. Tämä tehtiin asukkaita häiritsemättä.

Geopolymeerien avulla toteutettu ratkaisu oli nopea ja voitiin toteuttaa kahden työpäivän aikana. Tämä oli yksi syy sille, miksi Ingbritt valitsi juuri Geobearin, sillä talon muiden osien remontointi pääsi jatkumaan suunnitelmien mukaisesti sillä aikaa, kun seinää ja lattiaa nostettiin.

Geobearin tekniikka tarkoitti myös sitä, että tontille ei tarvinnut tuoda suuria koneita ja raskas rakenne voitiin nostaa tunkkeja käyttämättä.

Geobearin ratkaisu

Geobear vahvisti tontin maaperän ja oikaisi painuneen rakenteen geopolymeeri-injektoinnin avulla. Useiden injektiopisteiden avulla seinän lisäksi nousi myös talon raskas takka.

Geobear nosti seinän ja lattian lähes 100-prosenttisesti niiden alkuperäiselle korkeudelle, Ingbritt kertoo. Fredrik Geobearilta, joka oli paikalla ja teki kartoituskäynnin, kertoi selkeästi, mitä voitaisiin tehdä ja kuinka se sujuisi. Kaikki meni todella hyvin. Työ vei vain kaksi päivää, ja nyt saamme taas ikkunankin avattua. Myöskään tavarat eivät vieri enää huoneen nurkkaan, Ingbritt lisää. Onhan tämä toki kallista toteuttaa, mutta sekä minä että tyttäreni – joka on kiinteistönvälittäjä – olimme sitä mieltä, että tämä on hyvä investointi talon arvoa ajatellen!

Talo Boråsissa on nyt valmis uuteen kattoon ja muihin suunniteltuihin remontteihin.

SEINÄN JA LATTIAN NOSTO

KATEGORIA……………………………………OMAKOTITALO
FOKUS………………………..SEINÄN JA LATTIAN NOSTO
SIJAINTI………………………………………. BORÅS, RUOTSI
AJANKOHTA……………………………………..ELOKUU 2019
TEKNOLOGIA…….…. GEOPOLYMEERI-INJEKTOINTI

Vastaavanlaisia projekteja

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.