COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Tausta

Närpiössä sijaitseva omakotitalo oli ajan saatossa alkanut kallistua. Sitä ei oltu ennen rakentamista paalutettu, koska sille ei ajateltu olevan tarvetta. Tämän takia talo alkoi pian valmistumisen jälkeen painua ja tuntua vinolta myös sisällä ollessa.

”Talo on painunut luultavasti yli 20 vuotta, mutta tilanne on ajan saatossa vain pahentunut ja pahentunut, mikä harmitti minua”, Kurt-Henrik kertoo.

Ystävänsä kautta Kurt-Henrik löysi paikallisen rakennusliikkeen, joka saapui tutkimaan tilannetta ja selvittämään, miten talo saataisiin jälleen suoraksi. He kuitenkin totesivat, etteivät he valitettavasti pystyisi oikaisemaan taloa, sillä se oli liian suuri ja raskas, mutta he auttoivat  etsimään ongelmaan toisenlaisen ratkaisun.

Paikallinen rakennusliike oli nähnyt lehdessä juttua geopolymeeri-injektoinnista ja alkoi googlailla. He löysivät Geobearin ratkaisun, jossa taloja oikaistaan ja maaperää vahvistetaan pelkän geopolymeeri-injektoinnin avulla, ja päättivät ottaa yhteyttä.

Asiakkaan vaihtoehdot

”Mietin kalliolämmön asentamista, mutta tajusin, että jos en tekisi ensin talon kallistumiselle jotakin, olisi se sitten liian myöhäistä. Talon paalutus ei ollut ajankohtainen vaihtoehto”, Kurt-Henrik kertoo.

”Lisäksi kuulin pitkään rakennusalalla olleelta kontaktiltani, että paalutusta on hyödynnetty ties kuinka monta vuotta, ja hän oli sitä mieltä, että on pakko löytyä myös modernimpi ratkaisu. Hän oli käynyt itse läpi useita vaihtoehtoja ja valinnut geopolymeeri-injektoinnin”, Kurt-Henrik jatkaa.

Geobearin löytäneen rakennusliikkeen ansiosta talon oikaisuun oli nyt löytynyt ratkaisu.

Miksi Geobear?

Geobear toteutti närpiöläisellä omakotitalolla painumakartoituksen ja totesi, että maaperää voisi vahvistaa ja taloa oikaista geopolymeeri-injektoinnin avulla.

“Närpiössä kiersi huhu, että Geobear oli toteuttanut aikaisemmin toisen projektin, joka ei mennyt ollenkaan hyvin. Otin yhteyttä kyseisen talon omistajaan ja kysyin, miten asian laita todella oli. Selvisi, että hän oli 100-prosenttisen tyytyväinen Geobearin työhön”, Kurt-Henrik kertoo.

”Mutta monet sanoivat, ettei siitä mitään tule. Siitä huolimatta päätin valita Geobearin menetelmän talon nostamiseen ja vahvistamiseen.”

Geobearin ratkaisu

Vuonna 1983 rakennettu puutalo oli painunut yli 110 neliömetrin kokoiselta alueelta. Tehdyn tasomittauksen mukaan painumaa oli pahimmillaan lähes 17 senttimetriä. Talon painunut osa oikaistiin ja maaperää vahvistettiin. Koska talossa on kellari, nostossa käytettiin apuna myös tunkkeja. Maaperän vahvistaminen toteutettiin poraamalla maaperään 12 millimetrin reikiä, asentamalla niihin injektioputket ja injektoimalla niiden kautta maaperään paisuvaa geopolymeeriä. Geopolymeeri sitoo ja tiivistää maa-ainesta ja parantaa maaperän kantokestävyyttä, jotta talo seisoisi suorassa eikä painuisi.

 

Olen tyytyväinen työhön. Talo on nyt lähes täysin suorassa, kun se oli aikaisemmin yli 15 senttimetriä kallellaan, ja sillä on vakaa maaperä, jolla seisoa. Suosittelen!
– Kurt-Henrik Gran, talon omistaja

MAAPERÄN VAHVISTAMINEN JA TALON OIKAISU

KATEGORIA…………….OMAKOTITALO
FOKUS ……………………MAAPERÄN VAHVISTAMINEN JA NOSTO
SIJAINTI…………………NÄRPIÖ, SUOMI
AJANKOHTA ………….ELOKUU 2019
TEKNOLOGIA…………GEOPOLYMEERI-INJEKTOINTI

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.