COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Yhteenveto

Painumaongelmat olivat vaivanneet rakennuksen vanhinta osaa jo pitkään, ja paikkauksia oli tehty useammassa vaiheessa. Epätasainen painuminen vaurioitti kylmäkoneita ja aiheutti ongelmia niin kaupan työntekijöille kuin asiakkaillekin. Ongelma-alue oli noin 3000 neliömetriä, ja korjauksessa hyödynnettiin geopolymeeri-injektointia. Korjaustyöt tehtiin kaupan aukioloaikojen ulkopuolella, joten kaupan ei tarvinnut sulkea oviaan missään vaiheessa.

Tavoite

Kohteen vanhimman rakennusosan alueella alapohjalaatta oli toteutettu maanvaraisena painuvan saven varaan. Rakennuksen kantavat runkorakenteet oli paalutettu kovaan pohjaan. Alkuperäisessä maanvaraisessa lattiassa oli vaaituksien perusteella havaittu painumaa. Lattiarakenne oli kallistunut painumisen takia jopa 33 millimetriä 2,2 metrin matkalla.

Koska täyttökerros oli hyvin heterogeenistä, myös painuminen oli epätasaista. Painuminen johtui pääasiassa täyttökerroksen alapuolella olevasta löysästä, 1,5 metrin paksuisesta ja silttisestä saviliejukerroksesta, joka painui kasaan epätasaisen kuormituksen alla. Tämä maa-aineskerros ilmeni maaperätutkimuksessa.

Teknologia

Lattian nostamisessa käytettiin geopolymeeri-injektointia.

Tulos

Ongelma ratkaistiin injektoimalla geopolymeeria painuneelle alueelle. Teknisesti geopolymeeri-injektointi vahvistaa täyttöä ja jakaa lattian epätasaisen kuormituksen suuremmalle alueelle, jolloin painuminen vähenee. Täyttökerroksen stabiloinnin lisäksi täytettiin myös lattian alle syntynyt rakotila ja tasapainotettiin lattia tulevaisuuden rakennemuutoksia silmällä pitäen. Käsitelty täyttökerros siirtää lisääntyvät rakenteelliset kuormitukset ja epätasaisen hyötykuorman laajemmalle alueelle ja pienentää savessa tapahtuvia muodonmuutoksia.

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.